ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σε 2 μήνες στον Δήμο Κορινθίων το ΚΕΠ Υγείας – Σημαντικά οφέλη για τους δημότες

0

 Μια ακόμα δομή στήριξης και φροντίδας προετοιμάζει ο δήμος Κορινθίων, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγες ημέρες μέσω του F . Όπως αναφέρει αναλυτικά , “το ΚΕΠ Υγείας βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας για την λειτουργία του σε 2 μήνες .”

Οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και όσες υπολείπονται για την απόδοση του σε χρήση στους πολίτες συζητήθηκαν σε σύσκεψη εργασίας υπό την Συντονίστρια της δομής στο δήμο Κορινθίων κ.Αμαλία Σούκουλη και την συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σπύρου Ζαχαριά, του Γενικού Γραμματέα Νεκτάριου Σπηλιόπουλου, της Προϊσταμένης των Κοινωνικών Υπηρεσιών Αναστασίας Σπυροπούλου, της Προϊσταμένης του τμήματος Πληροφορικής Ευδοκίας Παντελέων, της Υπεύθυνης Τύπου Χριστίνας Τσιορωτά και της κ.Μαρίας Σούκουλη, μιας εκ των δυο υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το ΚΕΠ Υγείας,  στις αρχές του μήνα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου .

Η δομή είναι εξόχως σημαντική και αποτελεί μέρος ενός δικτύου 150 δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα, ενός Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Σύμφωνα με τον δήμο τα οφέλη για τον πολίτη θα είναι τα εξής:

  • Ενημερώνεται μέσα από τα διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει.
  • Ενημερώνεται για τις λίστες των παροχών ιατρών και διαγνωστικών εργαστηρίων που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας και μπορούν να τον διευκολύνουν στις προληπτικές του εξετάσεις.
  • Ευπαθείς ανασφάλιστες ομάδες μπορούν να ωφεληθούν των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της Υγείας που συντονίζονται από τα ΚΕΠ Υγείας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  • Δυνατότητα, μέσα από σύγχρονο ιατρικό λογισμικό, να αποκτήσει τον δικό του φάκελο Υγείας, που (αν το επιθυμεί) θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος των ΚΕΠ Υγείας.
  • Μπορεί να λάβει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει.
  • Ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της Υγείας που διοργανώνονται από τα ΚΕΠ Υγείας και του δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη γνώση και υιοθέτησης υγιεινών συμπεριφορών.

Eγκατάσταση 25 φωτεινών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

Previous article

Πλήρωσε την ΤΕΡΝΑ ο δήμος Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.