ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σε τι αυξήσεις δημοτικών τελών καταλήγουν οι πέντε δήμαρχοι της Κορινθίας

0

Από το τελεσίγραφο στην έκκληση και από την έκκληση στο τελεσίγραφο το πάει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε ό,τι αφορά την καταβολή των τελών διαχείρισης απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ από τους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας (Αργολίδα Αρκαδία Κορινθία), τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 2.2 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουν να αυξάνονται.

Από τους 15 δήμους μόνο ο δήμος Τρίπολης έχει πληρώσει τα τέλη που του αναλογούν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά με την ΤΕΡΝΑ να απαιτεί και τον περιφερειάρχη να απειλεί πλέον πως θα βάλει χέρι στα ταμεία των δήμων για να πάρει τα χρήματα απ ευθείας από την… πηγή.

Από τους δήμους της Κορινθίας στον δήμο Κορινθίων, μετά την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της καταβολής των χρημάτων, απομένουν τυπικές διαδικασίες και η πληρωμή έχει δρομολογηθεί, αλλά στους άλλους πέντε δήμους, τα πράγματα είναι ζόρικα, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των δημάρχων για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αυξήσεις στον δήμο Βέλου Βόχας θα κυμανθούν κοντά στο 40%, ένα ποσό που σε πρώτη φάση μπορεί να καλύψει την “μαύρη τρύπα”, καθώς ο δήμος έχει ωφέλειες από την μείωση του κόστους ηλεκτροφωτισμού. Στους άλλους δήμους, όμως, τα πράγματα ίσως να είναι πιο δύσκολα και οι αυξήσεις μεγαλύτερες.

Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι που χάθηκε το περίφημο εξάμηνο της δοκιμαστικής διαχείρισης των απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ. Όπως είναι γνωστό και έχει πολλάκις γραφεί, η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ προέβλεπε μία δοκιμαστική περίοδο διαχείρισης απορριμμάτων διάρκειας έξι μηνών, κατά την οποία οι δήμοι δεν θα χρεώνονταν. Ωστόσο, από τον Μάρτιο που ξεκίνησε η διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ μέχρι σήμερα, δηλαδή στους έξι μήνες, η ΤΕΡΝΑ ήδη ζητά να τις γίνει καταβολή των χρημάτων. Πολύ περισσότερο που η εταιρεία δεν διαχειρίζεται καν τα απορρίμματα, αλλά τα αποθηκεύει, όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Langya: Τι ξέρουμε για τον ιό που εντοπίστηκε στην Κίνα

Previous article

Άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Αγγελόκαστρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.