ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνάντηση Γιώργου Ψυχογιού με το ΔΣ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας

0

Ως βουλευτής Κορινθίας, μέλος του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για πολλά χρόνια ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ο  Γιώργος Ψυχογιός συναντήθηκε με την ΕΠΣ Κορινθίας με αφορμή τις επιστολές τους και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή για όλα τα σημαντικά ζητήματα που θέτουν για την επιβίωση των ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού.

Από το ΔΣ τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Άμεση λύση για την ένταξη των Σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο και τις άδειες χρήσης γηπέδων.
2. Τα Δελτία των ποδοσφαιριστών να μείνουν στις Ενώσεις κι όχι κεντρικά, όπως έγινε για πρώτη φορά.
3. Η επιχορηγήσεις Ομοσπονδίας και Ενώσεων από την Πολιτεία έχουν περικοπεί δραματικά και στραγγαλίζουν τη λειτουργία τους.
4. Απολύτως αναγκαία η ενίσχυση της Ένωσης και των Σωματείων σε υποδομές και μέσα.
4. Έμφαση στην οργάνωση αθλητικών γεγονότων σε όλο το Νομό με στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και την προσέλκυση τουρισμού.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας από την πλευρά του σημείωσε :
1. Τις σταθερές παρεμβάσεις στη Βουλή για την στήριξη των ποδοσφαιρικών – και όχι μόνο – Σωματείων της Κορινθίας.
2. Ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί κρίσιμη αλυσίδα για τις τοπικές κοινωνίες και τη νεολαία που δεν πρέπει να σπάσει.
3. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε πολλά έργα δίνοντας πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις στους Δήμους για υποδομές που μέχρι και σήμερα κατασκευάζονται σε όλη την Κορινθία.
3. Να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση, χωρίς αποκλεισμούς από το Μητρώο, ώστε τα Σωματεία να συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα και με άδεια χρήσης των γηπέδων.
4. Τα Δελτία να ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΕΠΣ οικονομικά και διοικητικά, όπως γινόταν πάντοτε και όχι σε κεντρική διαχείριση.
5. Η στρατηγική της κυβέρνησης της ΝΔ  είναι ο αθλητισμός να βασίζεται σε χορηγούς και σταδιακά από κοινωνικό δικαίωμα να γίνει πολυτέλεια για λίγους.
6. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε έστω και λίγο τα κονδύλια σε όλες τις Ομοσπονδίες κι έφερε το δίκαιο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που κατάργησε, όπως και στην Αυτοδιοίκηση, η ΝΔ.

Θα συνεχίσουμε τις κινήσεις και τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για την έμπρακτη στήριξη του ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού συνολικά, που δεν μπορεί να βασίζεται πάντα στη δουλειά και τις θυσίες διοικήσεων, φιλάθλων και όσων τον στηρίζουν ανιδιοτελώς.

Το Παιδικό Έργο «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ» στην Κόρινθο

Previous article

Επίδαυρος: Γιατί καταγράφουν τη χλωρίδα και την πανίδα στον αρχαιολογικό χώρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.