4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς έφτιαξε μνημείο από πέτρες στην παραλία που δολοφονήθηκε

0
Η ίδια μαζί με κατοίκους της Φολεγάνδρου, έφτιαξε ένα συμβολικό μνημείο στη μνήμη της κόρης της και το δημοσιοποίησε στο Instagram.

Έναν χρόνο και κάτι, μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, η μητέρα της συγκλονίζει με τη δύναμη της ψυχής της να επισκεφθεί την παραλία όπου κόπηκε το νήμα της ζωής της κόρης της.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια, μαζί με κατοίκους της Φολεγάνδρου, έφτιαξε ένα συμβολικό μνημείο από πέτρες στην παραλία, στη μνήμη της και το δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο Instagram. Μια συμβολική πράξη με την οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει την κοινωνία όσον αφορά τη μάστιγα της έμφυλης βίας

«Οι ρίζες μας είναι οι τάφοι που μας συντρίβουν και μας ενώνουν. Φτιάξαμε με τα χέρια μας ένα μικρό μνημείο για τη Γαρυφαλλιά στο μέρος που δολοφονήθηκε. Το αφήσαμε να σβήσει από τη θάλασσα, ανάμεσα σε λέξεις και αφηγήσεις ντόπιων που συγκινητικά μας μίλησαν για το βάρος που κουβαλούν για όσα δεν πρόφτασαν.

Το αφήσαμε να σβήσει με τις μέρες σιγά σιγά από τη θάλασσα, με την προσδοκία η ορατότητα των γυναικοκτονιών να γίνει κάτι περισσότερο από την υπενθύμιση του πόνου: να γίνει η σημαντική υπενθύμιση πως όλες αξίζουμε να ζήσουμε ζωές που μας χωράνε ολόκληρες.

Γαρυφαλλιά. Εμείς δε θα ξεχάσουμε», ανέφερε σε insta story η Αλεξάνδρα Μάκου.

Στην Ερμιονίδα σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Previous article

ΑΛΜΥΡΗ – Έσπασε αγωγός & το ύψος του νερού ξεπέρασε τα 10 μέτρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.