ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

65 ειδικοί κάδοι, σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

0

Τα  αποτσίγαρα στους δρόμους δεν δημιουργούν μόνο μια άσχημη αισθητικά, εικόνα, αλλά μολύνουν και το περιβάλλον. Χάρη όμως σε ένα ειδικό πρόγραμμα ,τα αποτσίγαρα συλλέγονται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, μεταφέρονται στο εξωτερικό, όπου διαχωρίζονται και στη συνέχεια με ειδική επεξεργασία παράγουν νέα ανακυκλωμένα βιομηχανικά προϊόντα (π.χ. πλαστικές παλέτες). Επιπλέον τα υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα κομποστοποιούνται και παράγεται λίπασμα. Πού γίνεται αυτό κοντά μας;

Στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων , ο οποίος με περιβαλλοντική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο καινοτόμο πρόγραμμα gopafree που υλοποιεί η ΑΜΚΕ Cigaret Cycle σε όλη τη χώρα και έχει στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από τη συλλογή των αποτσίγαρων και την προώθησή τους προς ανακύκλωση.

Να σημειωθεί πως στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχουν τοποθετηθεί 65 ειδικοί κάδοι, κατά μήκος της ακτής, σε δημόσια κτήρια, τράπεζες και πολυσύχναστα σημεία.

Ο Δήμος υπενθυμίζει ότι:

  • Τα αποτσίγαρα δεν είναι βιοδιασπώμενα.
  • Τα αποτσίγαρα περιέχουν αφθονία τοξικών χημικών ουσιών και πλαστικό.
  • Τα αποτσίγαρα αποδομούνται με πολύ αργό ρυθμό.
  • Μόνο ένα αποτσίγαρο σε περίπου επτά λίτρα γλυκού ή αλμυρού νερού είναι θανατηφόρο για όλους τους μικροοργανισμούς που διαβιούν εκεί.
  • Στην Ελλάδα «παράγουμε» περίπου 22 δισ. αποτσίγαρα ή 3.500 τόνους ετησίως.

«Όλοι μαζί, Δήμος, δημότες, επισκέπτες φροντίζουμε το παρόν και το μέλλον όχι μόνο του τόπου μας, αλλά του πλανήτη μας.» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμος.

Αγιοι Θεόδωροι – ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ – “γιατί Αντωνάκη γιατί Νικολάκη”

Previous article

«Περσεύς»: «Ταξίδι του νου» το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων «Νότης Περγιάλης»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.