- Διαφήμιση -

Με όλα αυτά που βιώνουμε στην «πραγματικότητα» καθημερινά , χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια μικρή δόση μαγείας για να αντέξουμε την λογική .

Το sfedona.gr συνάντησε τον καλύτερο μάγο στην Ελλάδα που παρεμπιπτόντως είναι και Κορίνθιος.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Φίλες και φίλοι σας παρουσιάζουμε σε μια αποκλειστική συνέντευξη τον …

Διονύση  Γουλιμή , κατά κόσμο Amazing Dio , κατά τα παιδιά Μάγος Dio !

 

Ερ. 1 : Αν μεταφερόσουν τηλεπαθητικά αυτή την στιγμή στην Κόρινθο , που, ποιον  ή τι θα διάλεγες να δεις πρώτα και γιατί;

Νάνσυ καλησπέρα ,  Θα διάλεγα να δω την γειτονιά που μεγάλωσα , την γειτονιά του Συνοικισμού , τα παιδιά με τα οποία μεγάλωσα , όσους πήγαμε μαζί σχολείο , με οσους έπαιζα στις ίδιες αλάνες.

Πρώτα από όλα αυτούς , θέλω να δω εάν έχουν παραμείνει παιδιά , και ας έχουν κάνει παιδιά οι ίδιοι , άλλωστε τα παιδιά μας συναντιούνται πια στα διαφορά μαγαζια της Κορίνθου , ας συναντηθούμε για ένα reunion λοιπόν και εμείς οι γονείς τους !

Θα κάναμε όλοι μαζί τις γνωστές διαδρομές μας όπως παλια , θα ξεκινάγαμε από την αλάνα πίσω από το γήπεδο του συνοικισμού , θα πηγαίναμε μια βόλτα στην Εκκλησία της Παναγίας , μετά στις δυο πλατείες κάτω από την εκκλησία , μετά στην παραλία του Μπουζή για μια βουτιά ή μέχρι την μικρή παλιά γέφυρα του Ισθμού και μετά με τα πόδια στο Λουτράκι , όπως παλιά.

Έχω όμορφες παιδικές μνήμες και εύχομαι όλοι οι φίλοι μου να είναι καλά , άλλωστε με τους περισσότερους ακόμα κρατάμε επαφή αν και έχω περίπου 10 χρόνια που ζω στην Αθήνα, πολυ έχουν έρθει και στις παραστάσεις μου και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Ερ. 2 : Μικρός πίστευες στον Αη Βασίλη και στην μαγεία των Χριστουγέννων; 

Νάνσυ πάντα πίστευα στην μαγεία , μικρός πίστευα ότι η ζωή είναι θα σου δώσει ότι της ζητησεις , υπήρξα τυχερός μιας και έζησα πολλές όμορφες στιγμές είτε ως μουσικός , είτε τώρα ως ταχυδακτυλουργος. Πάντα έλεγα ότι «ποτε δεν είναι αργά « για οτιδήποτε ονειρευτεις. Τόλμη , ταλεντο και τύχη χρειάζεσαι , όλα στον σωστό συνδυασμό αλλά πάνω από όλα σκληρή δουλειά και πείσμα για όλα αυτά που αγαπάς και κανεις. Η μαγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας και θα πρέπει σε κάθε μας βήμα να πιστεύουμε σε αυτήν.

 

Ερ. 3 : Πιστεύεις πως είσαι αυτό που λέμε μάγος «από κούνια» ;

Από κούνια Νάνσυ όχι , από κούνια υπήρξα μουσικός , η μαγεία ήρθε στη ζωή μου λίγο πιο μετά , στον στρατό , μαζί με τον Μέμο Μπεγνή στον στρατο φέραμε τα πρώτα μας μαγικά κόλπα από την Ιταλία , από εκεί και πέρα παρέμεινε για εμένα ένα χόμπι μέχρι την στιγμή που αποφάσισα να ενταχθώ ενεργά σε αυτό που ονομάζεται “Ελληνική μαγική κοινότητα” .

Με τα χρόνια ήρθαν και οι πρώτες μου συνεργασίες με χώρους της Αθήνας όπου μαζί με μια ομάδα φίλων μάγων παρουσιάσαμε την τέχνη αυτή στο Γυάλινο θέατρο και αμέσως μετά στο θέατρο Χυτήριο.

Μετά γνώρισα την Πέμη Ζούνη. 

Η Πεμη Ζούνη ήταν ο άνθρωπος που με εμπιστεύθηκε , ο ανθρωπος που μου είπε « τώρα ήρθε η στιγμή να κάνεις την πρώτη σου προσωπική παράσταση» , ο άνθρωπος που μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσω την τέχνη που αγαπάω σε έναν μοναδικό χώρο που έχει δημιουργήσει , το El Convento Del Arte  , ένα πολύ Μαγικο μαγαζι , με βοήθησε σε κάθε μου βήμα με μια απαράμιλλη ευγένεια και διακριτικότητα , την αγαπάω και την ευγνωμονώ. 


Για εμένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο αυτό , ήταν η πρώτη μου προσωπική παράσταση στο πιο μαγικό μέρος της Αθήνας με την Πέμη δίπλα μου. Τι άλλο να ζητήσω  ; 

Τέσσερα χρόνια μετά την παράσταση Mind Games την έχουν δει πάνω από 3500 θεατές σε χώρους όπως το El Convento Del Arte , το Χυτηριο , το Passport Κεραμεικος , το Faust , στο 😆KREMLINO , στο Athens Science Festival , στο θεατρο Απολλων , σε αυτό το μοναδικό θεατρο της Σύρου και σε δυο συνεργασίες μου με το Πανεπιστήμιο Πειραιά για το TEDx που οργάνωσε και το πανεπιστήμιο Κρήτης με στις  «Βραδιές φυσικής μαγείας «

 

Ερ. 4 : Αν μπορούσες με ένα μαγικό τρόπο να αλλάξεις 3 πράγματα στην Ελλάδα . Ποια θα ήταν ; 

Την φτώχια , να μάθουμε να δίνουμε περισσότερο στον διπλανό μας , πιστεύω ότι η πραγματική μαγεία είναι να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου και να δίνεις αγάπη όσο περισσότερο μπορείς ! Μαγεία είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού την ώρα που μπορείς να του δώσεις κάτι που έχει στερηθεί.

Την μιζέρια μιας και πιστεύω ότι φτωχός είσαι από τον τρόπο που σκέφτεται το μυαλό σου και όχι από το τι έχει μέσα η τσέπη σου.

Την κατάθλιψη , ίσως να μην το γνωρίζουμε οι περισσότεροι αλλά η κατάθλιψη είναι ότι πιο ύπουλο υπάρχει σήμερα και εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει σε μονοπάτια δυσβάσταχτα , το να μάθουμε μέσα στα προβλήματα μας να συζητάμε για να βρούμε λύσεις είναι ίσως ότι πιο θεραπευτικό υπάρχει , το να κλειστούμε στον εαυτό μας δεν μας προσφέρει τίποτα , η εξωστρέφεια , το χαμόγελο , το να πάμε να ακούσουμε λίγο μουσική παρέα με φίλους , το να κάνουμε μια εκδρομή σίγουρα βοηθάει πολύ οποιοδήποτε πρόβλημα και εάν αντιμετωπίζουμε , η θετική στάση απέναντι σε κάθε πρόβλημα μπορεί να μας οδηγήσει στο να το λύσουμε.

 

Ερ. 5 : Το να μπορείς να διαβάζεις τις σκέψεις ενός ανθρώπου , σε φέρνει κάποιες φορές σε άβολη θέση; 

Η παράσταση μου έχει επίκεντρο το ανθρώπινο μυαλό και τις δυνατότητες του , είναι μια παράσταση με μαγεία, γέλιο & μυστήριο, με το κοινό να αποφασίζει σε κάθε βήμα της παράστασης την τροπή της.

Δεν υπάρχει καμία στιγμή άβολη μιας και ειμαι προετοιμασμένος να ακούσω τα πάντα , στην πραγματικότητα είμαι αυτος που θα σε παρασύρει σε έναν κόσμο, οπου η μαγεία που σου δείχνω, εύχεσαι να είναι πραγματική.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η παράσταση παρουσιάζεται για 4η σεζόν μιας και είναι αρκετά «προκλητική» για την λογική του κόσμου που έρχεται να την βιώσει.

Αυτό την κάνει και συναρπαστική άλλωστε.

 

Ερ. 6 : Συμβαίνουν μαγικά πράγματα στην καθημερινότητά σου ;

Και βέβαια , κάθε μέρα , είναι η μαγεία των παιδιών μου , είναι η μαγεία των φίλων , είναι η μαγεία της φύσης , είναι η μαγεία της αγάπης , παντού υπάρχει μαγεία γύρο μας αρκεί να θελουμε να την δούμε , να την αναγνωρίσουμε , να την ασπαστούμε και να μας ευλογήσει , είναι η μαγεία της μοναδικότητας της κάθε μας στιγμή.

 

Ερ. 7 : Τα MIND GAMES κάνουν πάταγο! Στις 12 Οκτωβρίου ξεκίνησε ακόμα μια ανατρεπτική παράσταση μυστηρίου , γέλιου και μαγείας στην Αθήνα στο bar Theater El Convento Del Arte  στο Μεταξουργείο. Τι καινούργιο και ξεχωριστό επιφυλάσσεις στο κοινό σε αυτή την παράσταση; 

Το κοινό ξέρει ήδη ότι έρχεται να παίξω με το μυαλό του και την λογική του αλλά  παράλληλα θα είναι αυτό που θα καθορίσει την παράσταση μου.

Ο τρόπος που το κάνω κάθε χρόνο διαφέρει , φετος το μυαλού τους είναι για εμένα ένα Escape room , ένα τεράστιο δωμάτιο κρυμμένο με τα μυστικά τους που εγω προσπαθώ να ανακαλύψω , φετος μιλάμε για την Ελληνική εταιρία ψυχικών ερευνών και τον μέγα ερευνητή Τανάγρα , λύνουμε μυστήρια και φόνους μαζί , ανακαλύπτουμε πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε μαζί σε ένα καζίνο αρκεί να εμπιστευθούμε την διαίσθηση μας , και βέβαια παρουσιάζουμε για άλλη μια χρονια την ομορφιά της τηλεπαθητικής επικοινωνίας ανάμεσα στα ζευγάρια , κάτι που δείξαμε πριν μερικές εβδομάδες και στο ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ , ως το μόνο ζευγάρι στην Ελλάδα αλλά και ένα από τα λίγα στον κόσμο που παρουσιάζουν αυτό το συγκεκριμένο θέαμα.

Σας περιμένω λοιπόν τις Πέμπτες στο El Convento De Arte να πάρετε και εσείς μέρος στην παράσταση μου «Mind Games – Can You Escape ?”

Νάνσυ σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες να επικοινωνήσω με το κοινό της Κορίνθου που τόσο αγαπάω.