4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι: “Έγδυσαν” γνωστό επιχειρηματία του πήραν 18.000€

0

Το πρωί της Τετάρτης ένας 72χρονος επιχειρηματίας του Λουτρακίου δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα που του αυτοσυστήθηκε ως επώνυμος επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής και του είπε ότι ήθελε να προβεί σε δωρεά ώστε να βοηθήσει το έργο της επιχείρησης.

Ο 72χρονος επιχειρηματίας δεν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, και στη συνέχεια, ο απατεώνας, ζήτησε από το θύμα τους αριθμούς των λογαριασμών τραπέζης με τις οποίες συνεργάζεται ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων.

Και κάπου εδώ έγινε η αρχή του κακού καθώς στην συνέχεια, στάλθηκε στον 72χρονος επιχειρηματία SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο που περιείχε παραπλανητικό link άγνωστης κακόβουλης ιστοσελίδας που  έμοιαζε με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

O επιχειρηματίας δεν αντιλήφθηκε την απάτη και έτσι έκανε εισαγωγή το όνομα χρήστη και τους προσωπικούς κωδικούς της εφαρμογής του e – banking της τράπεζάς του.

Ακολούθως και ενώ διαμεσολάβησε ένα ακόμα SMS προς το θύμα με έναν 6ψηφιο κωδικό, ο δράστης απόκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό και πραγματοποίησε συναλλαγές, ύψους 18.100 ευρώ σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από εδώ και πέρα όλα ήταν ποιο εύκολα για τον απατεώνα μας καθώς πλέον είχε στα χέρια του τους κωδικούς του e – banking και έτσι μπήκε στον λογαριασμό και πραγματοποίησε συναλλαγές συνολικής αξίας 18.100€.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που την έχουν πατήσει με αυτών τον τρόπο τόσο στην Κορινθία όσο στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν αυτή είναι μια κλασική τακτική επιτήδειων που στόχο έχουν να σας παραπλανήσουν. Ο τρόπος είναι πάντα ο ίδιος μόνο η ιστορία αλλάζει καθώς πάντα οι επιτήδειοι προσεγγίζουν τα θύματα και κάποια πρόφαση που δικαιολογεί τραπεζική συναλλαγή και έπειτα αποστέλλουν το παραπλανητικό SMS ή Mail και σας κλέβουν τους κωδικούς.

 

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ποια ολοήμερα νηπιαγωγεία και ποια δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν μέχρι τις 5,30 μ.μ.

Previous article

Απορρίφθηκε η προσφυγή Σταυρέλη για τον οδοφωτισμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.