4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

417 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν συνολικά μέσα στον Ιούλιο στην Κορινθία

0

417 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκαν συνολικά μέσα στον Ιούλιο στην Κορινθία

Δύο φυτείες βρέθηκαν σε δασική περιοχή του Δήμου Βέλου – Βόχας .  Πιο αναλυτικά , σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται, 30χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα το πρωί της 11ης Ιουλίου 2022 , πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν, -101- δενδρύλλια κάνναβης στο έδαφος και -81- δενδρύλλια κάνναβης σε πλαστικά κυτία, ύψους έως -1,70- μέτρων, περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο  ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Επίσης  σε άλλη περίπτωση , κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε ορεινή δασώδη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε, σε ορεινή δασώδη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας και σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά -235- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -1,70- μέτρων, περίπου.

Κατόπιν τούτου, το πρωί της 23ης Ιουλίου , πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας , όπου κατελήφθη 37χρονος αλλοδαπός να προβαίνει σε καλλιεργητικές εργασίες εντός του χώρου της φυτείας και συνελήφθη.

Σε βάρος του 37χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ τα παραπάνω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, καθώς και κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του καλλιεργητή.

Ο συλληφθείς   οδηγήθηκε τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ την  αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο,  ανέλαβε  το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Στον Κορινθιακό το “Guilty”, το σκάφος πλωτή «γκαλερί» του Δάκη Ιωάννου

Previous article

Νέα τιμολόγια ρεύματος από σήμερα – Ακριβότερα λόγω πλαφόν στο πάγιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.