1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σκοτώθηκε εργάτης που καταπλακώθηκε από σίδερα σε εργοστάσιο Κυρά Βρύση Ισθμίας

0

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση ότι ένας 30χρονος εργάτης σκοτώθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν καταπλακώθηκε από σίδερα, στην Κυρά Βρύση. Παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετάφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δυστυχώς, ο εργάτης κατέληξε.

Η  Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου βαθιά συντετριμμένη από το τραγικό εργατικό δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή 31/7/22, σε ανακοίνωσή της αναφέρει.

Ακόμη ένας συνάδελφος μας περίπου 30 χρονών δεν γύρισε στους οικείους του από την εργασία του και προστέθηκε στην θλιβερή λίστα των συναδέλφων μας που χάνουν την ζωή τους αγωνιζόμενοι για την επιβίωση .

Τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στην περιοχή μας τείνουν να γίνουν καθημερινότητα ,φαινόμενο που οφείλετε στην ακραία εντατικοποίηση της εργασίας από την εργοδοσία ,που στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζει τίποτα ούτε την ανθρώπινη ζωή ,γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία .

Εδώ υπάρχουν και τεράστιες ευθύνες από το υπουργείο εργασίας που από την μια μεριά έχει κάνει πολύ εύκολο στους εργοδότες το να παρακάμπτουν την εργατική νομοθεσία και ιδιαίτερα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας και από την άλλη μεριά έχει απαξιώσει και αφήσει στην τύχη τους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το να χάνονται ζωές .

Η προσπάθεια απεμπόλησης του πολιτικού κόστους, από τις ευθύνες που φέρει ακέραιες το υπουργείο για τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί σε σχεδόν όλους τους χώρους δουλειάς ,δεν μπορεί να συνεχιστεί .Απαιτούμε να ενισχυθούν στο έπακρο όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ιδιαίτερα το ΣΕΠΕ ,που ακόμη και σήμερα οι ελεγκτές δεν ξέρουν αν θα έχουν την οικονομική κάλυψη που απαιτείτε για την επιτέλεση του έργου τους (έξοδα κίνησης κλπ.),έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα σεβασμού έστω και αυτής της ελλιπούς εργατικής νομοθεσίας για να μην έχουμε άλλες χαμένες ζωές συναδέλφων .

Η σκέψη μας αυτήν την στιγμή είναι με τους οικείους του συναδέλφου και τους εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας .

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για την διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατο του συναδέλφου όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση σε όλους τους χώρους των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.

Παραλίγο τραγωδία – 11χρονος πυροβόλησε κατά λάθος την αδερφή του στο Δερβένι Κορινθίας

Previous article

Πνίγηκε 71χρονος στην παραλία Ξυλόκαστρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.