4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οχι δεν ειναι εξωγήινοι – Οι δορυφόροι Starlink ορατοί στον ουρανό της Κορινθίας

0
Οι δορυφόροι της Starlink SpaceX του Έλον Μάσκ έχουν κάνει την εμφάνιση τους στον νυχτερινό ουρανό της Κορινθίας και άλλων περιοχών της χώρας το βράδυ (24/07) και προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις.
To Starlink είναι σύστημα δορυφόρων που κατασκευάζεται από την SpaceX του Έλον Μασκ για την παροχή δορυφορικού διαδικτύου. Το σύστημα αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO), σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους.
Οι δορυφόροι του Έλον Μασκ έγιναν ορατοί από κατοίκους  της Αθήνας όπως γράφει το iefimerida.gr και από κατοίκους στη Θεσσαλία. Όπως γράφει μάλιστα το ifarsala.gr, έκαναν την εμφάνιση τους για τρία λεπτά στον Θεσσαλικό ουρανό από τα Νοτιοανατολικά (113°), στις 41° ύψος, ανέβηκαν έως τις 48 ° και χάθηκαν στις 10° στο Βορρά (359°).
Στον Κορινθιακό ουρανό έκαναν την εμφάνιση τους για τρία λεπτά περίπου στις τις 22:15, από τα Νοτιοανατολικά, στις 41° ύψος, ανέβηκαν έως τις 48 ° και χάθηκαν στις 10° στο Βορρά. Ήταν ορατοί από πολλά σημεία της πόλης του Λουτρακίου και όχι μόνο.

COSMOTE και Ελληνικός Χρυσός: Tο πρώτο Campus Network στην Ελλάδα, 300 μέτρα κάτω από το έδαφος

Previous article

Loutraki Festival – Πέμπτη 28 Ιουλίου – Κώστας Θωμαΐδης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.