ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λουτράκι: Έκθεση φωτογραφίας για την επέτειο των 200 χρόνων της ένδοξης “Μάχης της Περαχώρας”

0

Η επέτειος των 200 χρόνων της ένδοξης “Μάχης της Περαχώρας” και η καθιέρωσή της με Προεδρικό Διάταγμα ως Επίσημη Τοπική Εορτή, ενέπνευσαν την ιδέα για την δημιουργία μιας πρωτότυπης φωτογραφικής έκθεσης αφιερωμένη στους τοπικούς ήρωες για τη συμβολή τους στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Με σκοπό η “Μάχη της Περαχώρας” να “ζωντανέψει” μέσα από τις εικόνες, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον διακεκριμένο φωτογράφο Ηλία Περγαντή που μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας αναβιώνει την Ελληνική Ιστορία.

Σημειώνεται πως η φωτογράφιση έγινε στους ίδιους φυσικούς χώρους όπου διεξήχθη η Μάχη της Περαχώρας τον Σεπτέμβριο του 1822.

Η έκθεση φωτογραφίας είναι βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πλαισιώνεται από 30 αναβιωτές που συμμετείχαν εθελοντικά με ενθουσιασμό, τιμή και υπερηφάνεια.

Εκθεσιακός χώρος Beau Rivage, Ποσειδώνος & Ήρας 2, Παραλία Λουτρακίου

31 Ιουλίου έως και 07 Αυγούστου 2022, 20:00-22:30

είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση:

-Κοιν.Σ.Επ.-“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 1965”.

-Experience Perachora

-Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας

Με την στήριξη: Ευρυνόμη

Υπό την αιγίδα : Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

%CE%913-%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%97-%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται τον Αύγουστο στο Λουτράκι

Previous article

Δεν θα γίνουν rapid test για τον κορωνοϊό τον Αύγουστο στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων – Πού μπορείτε να πάτε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.