2_ΕΛΛΑΔΑ

COSMOTE και Ελληνικός Χρυσός: Tο πρώτο Campus Network στην Ελλάδα, 300 μέτρα κάτω από το έδαφος

0

Αναβαθμίζεται ψηφιακά η διαδικασία εξόρυξης και ενισχύεται η ασφάλεια στη λειτουργία του μεταλλείου.

Ένα πρωτοποριακό campus network (ιδιωτικό δίκτυο), με υποδομή κινητής τηλεφωνίας σχεδίασε και εγκατέστησε η COSMOTE στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Το υπόγειο μεταλλείο της Ολυμπιάδας είναι ένα από τα τρία έργα που συναποτελούν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός.

 Mέσω tablets, γίνεται ακόμα πιο άμεση η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο υπόγειο και των χειριστών των μηχανημάτων, αλλά και με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια της γης και το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας.

Mέσω tablets, γίνεται ακόμα πιο άμεση η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων στο υπόγειο και των χειριστών των μηχανημάτων, αλλά και με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια της γης και το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας.COSMOTE

Υψηλή τεχνολογία στις στοές του Μεταλλείου

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της COSMOTE με την Ελληνικός Χρυσός, είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικά έργο, εξαιρετικά σύνθετο και πολύπλοκο. Το συγκεκριμένο campus network είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος τριακοσίων μέτρων κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης έως και δέκα χιλιομέτρων. Χάρις σ’ αυτήν την υπερσύγχρονη τεχνολογική λύση, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την πλήρη ψηφιακοποίηση λειτουργιών του μεταλλείου.

Ειδικά σχεδιασμένο και απόλυτα προσαρμοσμένο στις επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικός Χρυσός, το campus network κινητής εξασφαλίζει την κάλυψη, καθώς και την εγγυημένη χωρητικότητα για τις καθημερινές λειτουργίες του μεταλλείου. Mέσω tablets, η επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων, των χειριστών των μεταφορικών μέσων και των μηχανημάτων, με τους συναδέλφους τους στην επιφάνεια της γης και το Κέντρο Ελέγχου της εταιρείας, γίνεται ακόμα πιο άμεση .

Για μια ακόμα φορά COSMOTE και Ελληνικός Χρυσός πρωτοπορούν, επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής και θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Για μια ακόμα φορά COSMOTE και Ελληνικός Χρυσός πρωτοπορούν, επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής και θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.SPIRIDON KOTSIOPOULOS

Ούτε λεπτό χαμένο

Με το campus network κινητής αυξάνεται ο παραγωγικός χρόνος, καθώς οργανώνονται αποτελεσματικότερα οι βάρδιες, η παραγωγή και η διαχείριση του στόλου. Στα οφέλη του ιδιωτικού αυτού δικτύου κινητής συγκαταλέγεται και η αμεσότητα της μεταφοράς κρίσιμων δεδομένων, όπως το βάρος του μεταλλεύματος κατά τη φόρτωση, το είδος του υλικού μεταφοράς ή τυχόν βλάβες των μηχανημάτων.

Τα επόμενα σχέδια

Στα σχέδια της εταιρείας, είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του campus network με την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν λειτουργίες όπως η απομακρυσμένη εξόρυξη, ο τηλεχειρισμός φόρτωσης, καθώς και η τηλεμετρία οχημάτων (συλλογή δεδομένων από απόσταση). Παράλληλα, ενισχύεται σημαντικά η ασφάλεια του προσωπικού. Μελλοντικά θα υπάρχει εικόνα του αριθμού των εργαζομένων που βρίσκονται σε κάθε τμήμα του μεταλλείου και θα παρέχονται κρίσιμες πληροφορίες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αξίζει να προστεθεί, ότι μέσω ειδικά σχεδιασμένων αισθητήρων, που υπολογίζουν τη συγκέντρωση σωματιδίων ή επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα (gas monitoring), το Κέντρο Ελέγχου θα είναι σε θέση στο μέλλον να ρυθμίζει από απόσταση την παροχή και την ποιότητα του αέρα (ventilation on demand) ή ακόμα και να απομακρύνει προληπτικά τους εργαζόμενους, προστατεύοντάς τους.

Ο Deputy General Manager, Operations, Greece της Ελληνικός Χρυσός, κ. Μιχάλης Παπασωτηρίου, αναφερόμενος στην καινοτόμο αυτή λύση, δηλώνει: «Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, ξεκλειδώνει για την Ελληνικός Χρυσός σημαντικές νέες δυνατότητες, που θα εξελίξουν τη λειτουργία μας, κάνοντας την καλύτερη, και το κυριότερο, ασφαλέστερη. Για μια ακόμα φορά πρωτοπορούμε, επενδύοντας σε τεχνολογίες αιχμής, με τις οποίες εκσυγχρονίζουμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα και θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Πρόθεσή μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο και στις Σκουριές, όπου σχεδιάζουμε ένα μεταλλείο-ορόσημο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα».

Με δυνατότητες αυτοματισμού και ανάλυσης, σχεδόν μηδενική χρονοκαθυστέρηση, υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα, το campus network κινητής μας δείχνει το δρόμο προς την εξέλιξη.ξη.

Με δυνατότητες αυτοματισμού και ανάλυσης, σχεδόν μηδενική χρονοκαθυστέρηση, υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα, το campus network κινητής μας δείχνει το δρόμο προς την εξέλιξη.ξη. COSMOTE

Τα campus networks ”τρέχουν” σε ταχύτητες 5G

Το ιδιωτικό δίκτυο κινητής υπερέχει σε ασφάλεια και σταθερότητα, συγκριτικά με άλλες λύσεις ασύρματης δικτύωσης. Με ποιόν τρόπο; Επιτρέποντας την αξιοποίηση συγκεκριμένου φάσματος, αποδίδουν πολύ υψηλές ταχύτητες, κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία. Και όλα αυτά, χωρίς παρεμβολές. Μια προηγμένη τεχνολογική λύση συνδεσιμότητας, που θα συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων ολόκληρης της χώρας.

Επιταχύνοντας την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς βιομηχανιών «Industry 4.0» και της «έξυπνης» παραγωγής (smart manufacturing), αλλά και σημαντικών κλάδων όπως ο τουρισμός, τα logistics, οι μεταφορές, η διαχείριση υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια) και τόσα άλλα, η νέα εποχή στα campus networks ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον.

Το μέλλον των campus networks είναι το 5G. Με δυνατότητες αυτοματισμού και ανάλυσης, σχεδόν μηδενική χρονοκαθυστέρηση, υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, το campus network κινητής μας δείχνει το δρόμο για την υλοποίηση ακόμη πιο εξελιγμένων εφαρμογών στο βιομηχανικό περιβάλλον.

Ο Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος, τονίζει: «Στην COSMOTE προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, που προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη. Ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως στα τριακόσια μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης ή ακόμα και σε στοές χιλιομέτρων, εμείς βρίσκουμε την λύση. Πάντα με σύμμαχο την εμπειρία, τη συνέπεια, την υψηλή τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα. Το campus network, στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, ήταν για εμάς ένα στοίχημα και το κερδίσαμε, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και στην ψηφιακή ενδυνάμωση της μεταλλευτικής διαδικασίας».

Οι στοές των μεταλλείων μετατρέπονται σε «πίστα» για την εφαρμογή καινοτομίας και σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι στοές των μεταλλείων μετατρέπονται σε «πίστα» για την εφαρμογή καινοτομίας και σύγχρονης τεχνολογίας. SPIRIDON KOTSIOPOULOS

Αποκαλυπτήρια στην Νεμέα της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Previous article

Οχι δεν ειναι εξωγήινοι – Οι δορυφόροι Starlink ορατοί στον ουρανό της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.