1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Eρώτηση για τη γέφυρα στο Φενεό κατέθεσαν ΜεΡΑ 25 και Σακοράφα

0

Έχουν περάσει περισσότερα από τρια χρόνια από τότε που η γέφυρα του Φενεού, πάνω από τον ποταμό Ολβιο κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας. Κι όμως παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ελάχιστα μέτρα, η δημοτική αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει πόρους προκειμένου να προχωρήσει στην επανακατασκευή της.

Η συγκεκριμένη γέφυρα συνδέει την ανατολική με τη δυτική πλευρά (σ.σ. από Μεσινό προς Αρχαία Φενεο-Λίμνη Δόξα) και μετά την κατάρρευση, ο Φενεός είχε κοπεί στα δυο, με αποτέλεσμα να γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τελικά βρέθηκε μια πρόχειρη λύση με μία προσωρινή κατασκευή, η οποία, ωστόσο, απέδειξε το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού“.

Το θέμα απασχόλησε και την Βουλή, καθώς η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα κατέθεσε σχετική ερώτηση.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019, σε συνθήκες κακοκαιρίας και νεροποντής, φούσκωσε ο ποταμός Όλβιος και καταστράφηκε η γέφυρα του Φενεού, με αποτέλεσμα να κοπεί η περιοχή στα δύο. Έχουν περάσει από τότε τριάμιση χρόνια (!) και η κατάσταση παραμένει η ίδια !“, αναφέρει η κυρία Σακοράφα και συνεχίζει:

Παρά τις (προεκλογικές) υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας, για άμεση αποκατάσταση της γέφυρας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι ανάγκες μετακίνησης και μεταφορών εξυπηρετούνται ακόμα, από την πρόχειρη γέφυρα τύπου “Bailey” που τοποθετήθηκε  «προσωρινά» από τον στρατό.

            Επειδή η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται τόσον καιρό εισπράττοντας την πλήρη αδιαφορία και υποτίμηση από την Πολιτεία, αναρωτιέται αν δικαιούται να έχεικάποια ελπίδα, αφού ήδη βρισκόμαστε, πάλι, σε περίοδο όπου επίκεινται εκλογές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1).       Υπάρχει,επιτέλους, η πρόθεση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση / κατασκευή της γέφυρας του Φενεού  ; Και, εάν ναι, με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η παράδοση της νέας γέφυρας ;

2).       Ποιοι είναι οι λόγοι της μέχρι σήμερα απραξίας – ή έστω μεγάλης  καθυστέρησης – για την αποκατάσταση της γέφυρας του Φενεού;

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες με χαλάζι

Previous article

Με θέατρο Σκιών ολοκληρώνει τη χρονιά το ΚΔΑΠ Παιδεία εν δράση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.