ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η μικρή Ασία: Παράσταση στον Αρχαιολογικό Χώρο Κορίνθου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – 26 & 27 Ιουλίου

0

Μία διαφορετική σύνδεση των σημερινών νέων με την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, παρουσιάζει η παράσταση Η μικρή Ασία: μέσα από τη ζωοφιλία, τον έρωτα, τη γαστρονομία ή τις οικογενειακές αναμνήσεις. Το έργο είναι του Ανδρέα Φλουράκη, ανεβαίνει στις 26 και 27 Ιουλίου (21:00) στον Αρχαιολογικό χώρο Κορίνθου, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που είναι αφιερωμένος στην εκατονταετηρίδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην παράσταση, αναδεικνύονται πλευρές της Ιστορίας λιγότερο γνωστές, όπως η διάσωση Ελλήνων από το ιαπωνικό πλοίο Τοκέι Μαρού.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης, «ενώ τα συμμαχικά πλοία παρακολουθούσαν από απόσταση την καταστροφή της Σμύρνης και τους Έλληνες να πνίγονται στις ακτές της Ιωνίας, ο καπετάνιος του Τοκέι Μαρού ρίχνει στη θάλασσα τα εμπορεύματά του για να χωρέσει στο πλοίο όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται, να τους μεταφέρει σώους στο λιμάνι του Πειραιά».

Η σκηνοθεσία είναι της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Ερμηνεύουν οι Ελένη Στεργίου, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου και Στέφανος Παπατρέχας. Συμμετέχουν και οι μαθητές λυκείου Ελένη Βαμπούλα, Χρήστος Κολιοθωμάς, Λήδα Τόγια και Αντιγόνη Φλουράκη.

Η δραματουργική επεξεργασία είναι της Αντωνέλλας Τσιμπλή, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Κώστας Νικολόπουλος, τα σκηνικά-κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιώργος Λυντζέρης, την κινησιολογία επιμελήθηκε η Ματίνα Κωστιάνη, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Τάσος Παλαιορούτας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση εδώ.

H παιδική παράσταση Αστρελια στο πρώτο γυμνάσιο Κιάτου τη Πέμπτη 28/7

Previous article

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΄΄ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ Ο Κώστας Θωμαϊδης συναντά τον Μίκη και τον Θάνο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.