2_ΕΛΛΑΔΑ

10 και όχι 5 χρόνια θα έχουν ισχύ τα ελληνικά διαβατήρια – “Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη” είπε ο Υπουργός

0
Η διάρκεια ισχύος για τα ελληνικά διαβατήρια θα είναι από εδώ και στο εξής από τα 5 στα 10 έτη. Η Ελλάδα ήταν μία από τις ελάχιστες χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ως διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων τα πέντε χρόνια και με τη ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αυξάνεται στα 10 χρόνια.  «Με αυτό τον τρόπο εναρμονιζόμαστε με αυτό που συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αναπτυγμένων κρατών σε ολόκληρη την Γη. Γλιτώνουμε από σημαντικά οικονομικά και διοικητικά κόστη. Μειώνεται η γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση του πολίτη και ιδιαίτερα των Ελλήνων του εξωτερικού» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ .

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 87, αυξάνεται η χρονική ισχύς των διαβατηρίων από τα 5 χρόνια που είναι σήμερα, στα 10. Μάλιστα, δεκαετή ισχύ θα έχουν επίσης και τα διαβατήρια των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πηγαίνουμε πλέον κάθε πέντε χρόνια με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων συγκαταλεγόταν και το παράβολο ύψους 84,40 ευρώ συν το κόστος των φωτογραφιών, να ανανεώσουμε το ταξιδιωτικό μας έγγραφο, αλλά κάθε δέκα χρόνια.

Ο δήμος Κορινθίων ανοίγει κλιματιζόμενες αίθουσες ενόψει του καύσωνα

Previous article

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του ψευτογιατρού απο το Ξυλόκαστρο – Έβλεπε ασθενείς σε κλινική

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.