ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκ ευρώ υπέγραψε στην Κόρινθο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

0
Μια προγραμματική σύμβαση και δυο εργολαβικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.372.800 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου, στην Κόρινθο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Συγκεκριμένα -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, όπως και του προέδρου της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργου Οικονόμου-, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε, με τον δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 700.000 ευρώ για το έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυροπληκτικής περιοχής του Σχίνου.

Οι δυο εργολαβικές συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας Ινστιτούτο, η μία συντήρηση του επαρχιακού δικτύου γέφυρας διώρυγας Λουτρακίου – Περχώρα – Μπίσια, έργο προϋπολογισμού 602.800 ευρώ και η δεύτερη συντήρηση της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας του ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας Ασωπού Κορινθίας) έργο στις περιοχές της Ευαγγελίας, στις περιοχές της Ευαγγελίας. προϋπολογισμό 70.800 ευρώ.

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ:

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Μπέλου – Βόχας Θεόδωρο Ράπτη σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο εν λόγω δήμος. Ο Π. Ο Νίκας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει στη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ανόρυξη γεωτρήσεων.

Ο Π. Ο Νίκας συναντήθηκε με τον Τάσο Στέφη, πρόεδρο του Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, με τον οποίο συζήτησε τη δυνατότητα κατασκευής μίας επιπλέον ομβροδεξαμενής στο εν λόγω χωριό, όπως και της συντήρησης στις ήδη υπάρχουσες.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους από τις διοικήσεις των συλλόγων Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου “Οι Τσελιγκάδες” Χρ. Γόγολα και Γ. Φαλέκα και “Απόστολος Παύλος” Μ. Γεωργιάδη και Γ. Ρουμπέκα.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ σπείρα διαρρηκτών που είχε ρημάξει σπίτια στο Κιάτο

Previous article

Άλλη μια νεκρή θαλάσσια χελώνα – Βρέθηκε στο Φλάμπουρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.