3_ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις

0

Απέπεμψε και άλλους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέπεμψε και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο μιας ευρείας εκκαθάρισης των υπηρεσιών ασφαλείας και της εισαγγελίας της χώρας έπειτα από πολλές αποσκιρτήσεις στη ρωσική πλευρά.

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα αναφέρει ότι ο Βολοντίμιρ Χορμπένκο αποπέμφθηκε από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, SBU.

Τέσσερις επικεφαλής της υπηρεσίας στις περιφέρειες Σούμι, Ντνιπροπετρόφσκ, Υπερκαρπαθία και Πολτάβα, αποπέμφθηκαν επίσης όπως και ο επικεφαλής της SBU στο Ζίτομιρ. Ο Ζελένσκι διόρισε επίσης νέο επικεφαλής της υπηρεσίας στην περιφέρεια του Χαρκόβου, θέση που ήταν κενή από τα τέλη Μαΐου.

Ο επικεφαλής της SBU, Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικός φίλος του Ζελένσκι, αποπέμφθηκε προχθές, Κυριακή, και η Βουλή επιβεβαίωσε σήμερα την απομάκρυνσή του. Η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα αποπέμφθηκε για τον ίδιο λόγο την Κυριακή.

Ο Ζελένσκι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκκαθάριση υψηλόβαθμων στελεχών στις υπηρεσίες πληροφοριών και της εισαγγελίας έπειτα από έναν μεγάλο αριθμό αποσκιρτήσεων στις κατοχικές ρωσικές δυνάμεις.

Η SBU έχει προσωπικό περίπου 30.000 ατόμων.

Πηγή: https://www.real.gr/

 

Αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων από τα 5 στα 10 χρόνια

Previous article

Μίκης Θεοδωράκης – στο Βραχάτι το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής με το όνομά του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.