ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μάχη Βατερλό: Απίστευτη ανακάλυψη αρχαιολόγων μετά από 207 χρόνια

0

Μία απίστευτη εκσκαφή έκαναν οι αρχαιολόγοι στην περιοχή του Βατερλό, ανακαλύπτοντας σκελετούς στρατιωτών που συμμετείχαν στην ομώνυμη μάχη το 1815 και «είδαν» το φως μετά από 207 χρόνια.

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα ευρήματα τους εξαιρετικά σπάνια καθώς χρονολογούνται από την εποχή των Ναπολεόντειων πολέμων και η εκσκαφή τους θα μας προσφέρει περισσότερη γνώση για εκείνη τη εποχή.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέρη από ανθρώπινους σκελετούς, απομεινάρια αλόγων σε μία έρευνα που η έναρξή της έγινε το 2019.

«Ποτέ ξανά δεν ήμασταν τόσο κοντά στην σκληρή πραγματικότητα του Βατερλό» δήλωσε ένας από τους διευθυντές του προγράμματος.

Ο καθηγητής Tony Pollard, διευθυντής του Κέντρου για Μάχες στην Αρχαιότητα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης που είναι και ο επικεφαλής του προγράμματος για την εκσκαφή στο Βατερλό, δήλωσε: « Είμαι αρχαιολόγος με ειδίκευση στις μάχες 20 χρόνια, ποτέ ξανά δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι η «Μάχη του Βατερλό», έλαβε χώρα την 18η  Ιουνίου 1815 και σήμανε το τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Οι ιστορικοί περιγράφουν την μάχη ως μία ιστορική στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, καθώς μπήκε τελεία στην ναπολεόντεια ματαιοδοξία να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον χώρο της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι ομάδα των αρχαιολόγων που έκαναν την μεγάλη ανακάλυψη ανακοίνωσαν ότι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου και ευελπιστούν σε ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις μέχρι τότε.

Πηγή: https://www.in.gr/

 

ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ :Συναυλία με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης στα Μέγαρα

Previous article

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 17 Ιουλίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.