1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΟΡΙΝΘΟΣ

Αυτές είναι οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις από το ΚΕΠΑΠ για το φετινό καλοκαίρι

0

Τις πρώτες εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2022 με τον τίτλο «Πολιτιστικές διαδρομές 2022» ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Κορινθίων.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου θα ανέβει η παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν». Είναι ένας θεατρικός μονόλογος της Χριστίνας Αλεξανιάν, σε δική της σκηνοθεσία. Η πολυταξιδεμένη παράσταση μιλά για τον πόλεμο και τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, μέσα από τη ματιά μιας γυναίκας που βίωσε την προσφυγιά.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέα. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια. Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της…

1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Αγιαννιώτικα, οι Πρίμο Σεκόντο θα δώσουν μία μουσική βραδιά.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ στο Στεφάνι Κορινθίας, η θεατρική ομάδα Ανέμη ανεβάζει το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ, «Ντόλυ, η προξενήτρα». Η Ντόλλυ, σαν σύγχρονη προξενήτρα της διπλανής πόρτας, ειδικεύεται στο να μπλέκεται στις αισθηματικές υποθέσεις των γύρω της και να τις χειρίζεται όπως τη συμφέρει.

Την ίδια μέρα (Σάββατο 16 Ιουλίου), στις 9.30 το βράδυ, στο ανοιχτό θέατρο Σολυγείας, συναντώνται τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Σολυγείας και το χορευτικό σχήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, στην χορευτική παράσταση «Να ‘τανε το 21». Συνοδεύει η παραδοσιακή ορχήστρα του θεάτρου σκιών «Άθως Δανέλης».

Την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου, η συμφωνική ορχήστρα Νέων Γ.Σ. Μπαχ της Λειψίας έρχεται στην Κόρινθο για να τιμήσει τον Στέφανο Μίλλερ, με μία συναυλία από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου φιλέλληνα καθηγητή.

 

Τέλος την Παρασκευή 22 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, οι Final Act θα «βάλουν φωτιά» στην παραλία Καλάμια με μία ροκ συναυλία, μαζί με την Τάνια Κικίντη.

Βρέθηκε μια νέα μορφή φυσικής επιλογής–εξέλιξης η οποία δεν βασίζεται στο DNA

Previous article

Πότε είναι η πανσέληνος του Ιουλίου 2022, η νέα μεγάλη και φωτεινή υπερπανσέληνος της χρονιάς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.