ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει για τα επιδοτούμενα Προγράμματα ατόμων με αναπηρία

0

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

“Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για τη συμμετοχή ωφελούμενων στην Πράξη: «Ειδικές Δράσεις Ένταξης στην Απασχόληση για Νέους/Νέες με Αναπηρία».

Τα Προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλη τη χώρα και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης σε 3.000 ανέργους/ες απόφοιτους/ες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ή ΙΕΚ ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, 18 – 29 ετών, με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, οι οποίοι/ες βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΝΕΕTs).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών των ενδιαφερομένων αρχίζει στις 05/07/2022 και λήγει στις 31/10/2022 και ώρα 23:59:59.
Διευκρινίζεται ότι η ένταξη οποιουδήποτε ατόμου με αναπηρία και ατόμου με χρόνια πάθηση στα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν οδηγεί στη διακοπή των παροχών που λαμβάνουν λόγω της αναπηρίας, όπως για παράδειγμα είναι το επίδομα πρόνοιας ή τα επιδόματα επανένταξης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής νοσήλιο ή παροχή.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον σύνδεσμο

Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε – Τον πυροβόλησε δυο φορές πρώην στρατιωτικός

Previous article

Ενημέρωση προς τους ελαιοκαλλιεργητές για δολωματικό ψεκασμό για τον δάκο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.