2_ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός απο το Ξυλόκαστρο προς θύματα: Να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν

0

Συγγενείς θυμάτων και θύματα του ψευτογιατρού μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας του φώναξαν «δολοφόνε»

«Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο…» επέμεινε στην απολογία του ο «ψευτογιατρός», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο 50χρονος κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την πρόεδρο της έδρας για κάθε μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν 500 άτομα που έχω βοηθήσει, πάντα αφιλοκερδώς, πάντα με σκοπό να κάνω καλό».

Ωστόσο, σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας αν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον ο «ψευτογιατρός» απάντησε: «Δεν μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν».

Μάλιστα ο κατηγορούμενος ερωτηθείς από την έδρα για τον ρόλο των συγκατηγορούμενών του στην υπόθεση ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι το μεγαλύτερο λάθος σας ήταν ότι δε διαψεύδατε τη φήμη ότι ήσασταν ιατρός;

Κατηγορούμενος: Ναι

 

Εισαγγελέας: Φαίνεται από έγγραφα και καταθέσεις ότι δεν ήταν μόνο μία διάψευση αλλά και μία προβολή αυτής της ιδιότητας; Είχατε σελίδα linkedin, ιατρική ταυτότητα που δείξατε σε μάρτυρες και διάφορες συμπεριφορές που έμμεσα υποδεικνύουν αυτό. Στέλνατε μήνυμα «είμαι στο χειρουργείο», λέγατε ότι είχατε επαφές με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλους, ότι θεραπεύσατε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι θεραπεύσετε τον Σουμάχερ…

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως το αναπτύσσεται φαίνεται να έχετε δίκιο. Το να είχα πει ότι είμαι θεράπων ιατρός για το Σουμάχερ, είναι παράλογο, δεν έκανα τέτοιες συνδέσεις με όνομά μου. Εγώ έλεγα να έχουν πιστή στο Θεό και έφερνα ως παράδειγμα τον Σουμάχερ. Κάποια στιγμή με είχαν πάρει τηλέφωνο και μου είχαν πει για ένα παιδάκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Αυτό ήταν, δεν ήταν τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις σε ένα μοναστήρι και έρχεται ο κόσμος σου φιλάει τα χέρια, σε αγκαλιάζει, μόνο καμπάνες δε χτυπάγανε, αυτό ήταν που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αλλά ποτέ δεν πρότεινα τίποτα άλλο πέρα από βοτανοθεραπείες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Έπεσε στο αμάρτημα της περηφάνειας και του εγωισμού σαν άνθρωπος θόλωσα.

Η αναφορά αυτή του κατηγορουμένου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων που βρίσκονταν στο δικαστήριο, με μία μητέρα θύματος να τον αποκαλεί ψεύτη και να αποχωρεί από την αίθουσα.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα της έδρας εάν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από κάποιον, με τον 50χρονο να άπαντα: «Δεν πιστεύω ότι έχω κάνει κακό σε κάποιον άνθρωπο. Δεν απολογούμαι, αλλά εξομολογούμαι, απέναντι μου βλέπω τους γονείς μου, τους παππούδες μου, τους πνευματικούς μου πατέρες και τους βλέπω να με ρωτάνε γιατί το κάνες αυτό; Και δε μπορώ να τους πω κάτι, δε μπορώ να τους πω ότι παρέβην τις αρχές που με μεγάλωσαν, ενώ με έμαθαν να είμαι άνθρωπος της προσφοράς, υστερόβουλος. Βρίσκομαι απολογούμενος αλλά χειρότερος κριτής είμαι εγώ, εγώ πρώτος δε μπορώ να με συγχωρήσω, έκανα τα αντίθετα από αυτά που με έμαθαν, ολίσθησα, άφησα το ψέμα να μπει στη ζωή μου. Κατέστρεψα τη ζωή μου και των ανθρώπων που με αγαπάνε. Ποτέ δεν επεδίωξα να κάνω κακό σε κανέναν. Πίστεψα ότι με τη βότανο θεραπεία, μόνο αυτό έκανα εγώ, τους βοηθούσα. Ποτέ δε διέκοψα θεραπεία, ποτέ δεν έβαλα το μαχαίρι στο λαιμό κανενός. Εγώ σαν άνθρωπος έπεσα και οφείλω να σηκωθώ. Είμαι θλιμμένος, κατακερματισμένος, για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή την αίθουσα, γιατί όλοι αυτοί είναι εδώ για τα σφάλματα τα δικά μου. Συμπάσχω με όλες τις οικογένειες και τους συγγενείς που έχουν στραφεί εναντίον μου. Δεν μπορώ να τους ζητήσω συγγνώμη, δεν είναι αρκετή μια συγγνώμη, δε φτάνουν εκατομμύρια συγγνώμες. Τους παρακαλώ πολύ να γίνουν δυνατοί, καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρήσουν.

Μητέρα θύματος: Ποτέ! Τον σιχαίνομαι!

Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν προσπάθησα να κάνω κακό σε κανέναν άνθρωπο. Το μόνο που προσπάθησα να κάνω είναι να τους βοηθήσω. Δεν πίεσα κανέναν να ακολουθήσει κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε. Η συγγνώμη μου είναι πλατιά όσο ο ουρανός αλλά εγώ δε μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου.

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τελείωσε οδοντοτεχνίτης στην Ελλάδα και την Αμερική, παρακολούθησε σχολή για ηλεκτρονικές επικοινωνίες ενώ είπε ότι έχει πάρει και άδεια πιλότου και έχει πετάξει Τσέσνα, ωστόσο σταμάτησε λόγω ενός προβλήματος στο αυτί.

Από το 2001 που βρίσκεται, όπως ισχυρίζεται, στην Ελλάδα υποστήριξε ότι έχει δύο εταιρίες, μία για σέρβις σε συστήματα επικοινωνιών και μία εμπορική.

Εισαγγελέας: Έχετε εργοστάσιο; Κάποια μονάδα κάπου;

Κατηγορούμενος: Όχι. Εγώ μόνο σέρβις κάνω δεν παράγω.. Συμμετείχαμε στο c4i σε συνεργασία με Siemens σε διάφορους άλλους διαγωνισμούς.

Συγγενείς θυμάτων και θύματα του ψευτογιατρού μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν εκτός της δικαστικής αίθουσας του φώναξαν «δολοφόνε».

Μουσικό meet up της ΚΝΕ στο Green Theater με μεγάλη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου

Previous article

Επιστρέφει η μάσκα παντού στην Κύπρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.