ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Τρέξιμο το καλοκαίρι: Τips για να αντέξεις τη ζέστη και να μην το παρατήσεις

0

Ενώ οι περισσότεροι λατρεύουμε το καλοκαίρι, σίγουρα δεν αγαπάμε την υπερβολική ζέστη. Πόσο μάλλον αν βγαίνουμε για τρέξιμο και έχουμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα εμπόδια.

Αν και εσύ ανήκεις σε αυτό το «κλαμπ», μην απογοητεύεσαι. Ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα λύσεις όλες σου τις απορίες και θα μάθεις πως να αποφύγεις διάφορους κινδύνους, όπως ηλιακά εγκαύματα και θερμοπληξία.

Πιες νερό

Πίνεις ήδη; Ωραία, τότε πιες περισσότερο. Η ζέστη αυξάνει τις ανάγκες σου για νερό, οπότε φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα που καταναλώνεις το πρωί και 60′-90′ πριν την προπόνηση προσπάθησε να πιεις τουλάχιστον 250-500ml. Μετά την προπόνηση θα πρέπει να αναπληρώσεις τον χαμένο ιδρώτα. Αν δεν θέλεις να πιεις νερό, προτίμησε ένα ισοτονικό ή υποτονικό, έναν χυμό ή κατανάλωσε 1-2 φρούτα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Αν βγαίνεις σε ώρες με ήλιο, ακόμη και αν είναι πρωινές, μην παραλείπεις ποτέ την αντηλιακή προστασία. Το δέρμα σου και ο οργανισμός σου θα σε ευχαριστούν.

Βρες το πού και το πότε

Εντόπισε ένα τερέν με σχετικά μαλακό έδαφος (χώμα ή χόρτο) και άφθονη σκιά ή προτίμησε να βγεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Στη δεύτερη περίπτωση, βεβαιώσου ότι θα είσαι ασφαλής από αυτοκίνητα, όχι όμως και σε ερημική τοποθεσία. Σε κάθε περίπτωση απόφυγε τις μεσημεριανές ώρες, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 18:00.

Το κατάλληλο outfit

Διάλεξε ένα T-shirt ειδικό για τρέξιμο, που θα «αναπνέει» και ένα σορτσάκι ή κοντό κολάν που θα αφήνει μέρος των ποδιών σου εκτεθειμένο. Έτσι, θα ιδρώνεις λιγότερο. Εκτός από τα μακριά ρούχα, όμως, καλό είναι να αποφύγεις και την… topless επιλογή, γιατί όχι, ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος σου.

Συνδύασε το με τη θάλασσα

Ποιος είπε ότι τρέξιμο και θάλασσα δεν ταιριάζουν; Δεν υπάρχει καλύτερος καλοκαιρινός συνδυασμός από το να τρέξεις για 20-40 λεπτά και να το συνδυάσεις με μία βουτιά. Το νερό θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος και θα αποβάλλει την αίσθηση της κόπωσης από το τρέξιμο. Απόφυγε μόνο να κάνεις το αντίθετο, δηλαδή, πρώτα μπάνιο και μετά τρέξιμο.

Θερινό σινεμά στο Mare West (Ιούλιος/Αύγουστος)

Previous article

Γάτος – Ζορό έχει γίνει viral στο TikTok – Παιχνιδιάρης και χνουδωτός «κλέβει» την παράσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.