ΥΓΕΙΑ

Τέλειοι κοιλιακοί: Αποκτήστε τους αποφεύγοντας αυτά τα 4 λάθη

0

Η επίπεδη κοιλιά και οι σμιλεμένοι κοιλιακοί είναι ένας από τους στόχους ανδρών και γυναικών.

Καθημερινά «βομβαρδιζόμαστε» με πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε φόρμα και το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε ένα καλλίγραμμο κορμί με γυμνασμένους κοιλιακούς, με άλλες από αυτές να έχουν επιστημονική βάση και άλλες να βασίζονται σε διαδεδομένους μύθους.

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, η επίπεδη κοιλιά ξεκινάει από την κουζίνα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δείτε τους κοιλιακούς σας να διαγράφονται αν έχετε μια ανεξέλεγκτη διατροφή που οδηγεί σε αυξημένο λίπος.

Φυσικά, η γυμναστική είναι πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά σας, αφού σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και να ενεργοποιήσετε τους μυς της περιοχής.

Αν παρά το γεγονός ότι έχετε μια ισορροπημένη διατροφή και γυμνάζετε τακτικά δεν βλέπετε βελτίωση, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε ένα από τα παρακάτω συνηθισμένα λάθη στην προπόνησή σας.

Στηρίζεστε υπερβολικά στα χέρια και τον αυχένα σας

Πρόκειται ίσως για το πιο συνηθισμένο λάθος, το οποίο όχι μόνο δεν σας βοηθά να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πιασίματος. Τα χέρια σας πίσω από τον αυχένα δεν πρέπει να τραβούν το κεφάλι σας, αλλά απλώς να το στηρίζουν. Στόχος της άσκησης είναι να σφίγγετε τους κοιλιακούς σας για να σηκωθείτε, όχι να βοηθάτε το σώμα σας με τα χέρια σας.

Χαλαρώνετε στο κατέβασμα

Προσπαθήστε να κρατάτε τους κοιλιακούς σας σφιγμένους καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης και όχι να χαλαρώνετε μόλις επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Σίγουρα, έτσι η άσκηση είναι πιο απαιτητική αλλά και πιο αποτελεσματική.

Δεν αναπνέετε σωστά

Αν έχετε παρακολουθήσει μαθήματα Pilates, τότε σίγουρα γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η σωστή αναπνοή κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Πολλοί άνθρωποι όταν κάνουν κοιλιακούς, ξεχνούν να αναπνέουν ή αναπνέουν λάθος. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας και φροντίστε να εισπνέετε όταν ανεβαίνετε προς τα πάνω και να εκπνέετε όταν κατεβαίνετε.

Κάνετε μόνο ροκανίσματα

Τα ροκανίσματα προκαλούν τη σύσπαση των κοιλιακών μυών σας, επομένως θα αυξήσουν τη δύναμή τους και την αντοχή τους, αλλά καίνε πολύ λίγες θερμίδες. Σκεφτείτε ότι θα πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες για να χάσετε μόνο μισό κιλό λίπους και το να κάνετε 50 ή περισσότερα ροκανίσματα δεν πρόκειται να προκαλέσει αυτήν την καύση. Μια επίπεδη κοιλιά με ελάχιστο λίπος να καλύπτει τους μυς, απαιτεί μια συνδυαστική προσπάθεια: κατάλληλη δίαιτα και δραστηριότητες για καύση θερμίδων, όπως τζόκινγκ ή κολύμπι. Συνδυάστε, λοιπόν, τα ροκανίσματα με μια πιο έντονη μορφή γυμναστικής.

 

Λουτράκι: ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Τετάρτη

Previous article

Η Dräger στηρίζει έμπρακτα για άλλη μία φορά τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ