1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝΚΟΡΙΝΘΟΣ

Στις 19 Ιουλίου τα εγκαίνια στο ανοιχτό θέατρο Χιλιομοδίου

0

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα εγκαίνια του νέου ανοιχτού θεάτρου στο Χιλιομόδι. Το θέατρο αναμένεται να πάρει το όνομα της σπουδαίας Ειρήνης Παππά, πρόταση η οποία αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέατρο είναι πέτρινο, χωρητικότητας 800 θέσεων και θα αποτελέσει έναν σπουδαίο πυρήνα τέχνης και πολιτισμού. Μάλιστα, δεδομένων των ιστορικών δεσμών με τις Συρακούσες θα είναι ένα σταυροδρόμι συνάντησης των δυο περιοχών, όλους αυτούς τους μήνες πραγματοποιούνται επαφές, συναντήσεις, έχουν γίνει και επιτόπιες αυτοψίες στο θέατρο από εκπροσώπους των Συρακουσών, πρόσφατα είχε φιλοξενηθεί και η πρέσβειρα  προκειμένου να δει από κοντά και την εξέλιξη των εργασιών , κυρίως όμως να ενημερωθεί από την δημοτική αρχή για τον σχεδιασμό που αφορά στο θέατρο και περιλαμβάνει τις Συρακούσες.

Ο Δήμος συνεργάζεται στενά για το συγκεκριμένο θέατρο με τον Μανούσο Μανουσάκη και το ίδρυμα Κακογιάννη.  

Προγραμματίζονται σπουδαίες εκδηλώσεις, φεστιβάλ και παραστάσεις μεταξύ αυτών και η «ΜΗΔΕΙΑ» του Εθνικού Θεάτρου. 

Το θέατρο «Ειρήνη Παππά» σε συνάρτηση με τον αρχαιολογικό χώρο τις Τενέας και τις σημαντικές ανασκαφές και αποκαλύψεις θα προσδώσουν στην περιοχή μια αξία προστιθέμενη την οποίαν οφείλουν όλοι να «εκμεταλλευτούν».

Σήμερα λοιπόν γίνεται γνωστή η ημερομηνία των εγκαινίων από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπίτζιο ο οποίος και από την θητεία του στην κοινότητα Χιλιομοδίου είχε αγωνιστεί προκειμένου να εκτελεστεί το συγκεκριμένο έργο.

Ούγκο Πράτ, ο δημιουργός του Κόρτο Μαλτέζε

Previous article

Μάνος Χατζιδάκις: Ο συνθέτης των χαμένων μας ονείρων!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.