2_ΕΛΛΑΔΑ

«Ήρθε στην Ελλάδα και δεν έφυγε ποτέ» -Η ιστορία του Αυστριακού Ότο που πρωταγωνίστησε στο σποτ του ΕΟΤ [βίντεο]

0

Για το νέο σποτ του ΕΟΤ, τους ψηφιακούς νομάδες, αλλά και τις προβλέψεις σχετικά με την πορεία του τουρισμού φέτος, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε εκ νέου το νέο σποτ του ΕΟΤ για το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν Αυστριακό που επισκέφθηκε την Ελλάδα και δεν έφυγε ποτέ!

Το νέο σποτ του ΕΟΤ για το καλοκαίρι του 2022

«Είμαστε το νούμερο 5 τουριστικό brand στον πλανήτη. Βρήκαμε με τον ΕΟΤ τον Ότο, που είναι Αυστριακός και μας είπε την ιστορία του. Ήρθε πριν από 20 χρόνια στην Ελλάδα, για λίγο και τελικά ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε και έμεινε για πάντα. Μένει στο σπίτι που βλέπετε στο σποτ, στη Μήλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για αυτή την προσπάθεια. Το σποτ χτυπάει στο συναίσθημα του ταξιδιώτη. Αισθανόμαστε ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να προβάλλουμε τη χώρα και πέρα από τον τουρισμό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Μιλώντας για τους ψηφιακούς νομάδες, ανθρώπους δηλαδή που εργάζομαι με τηλεργασία σε διάφορα μέρη του κόσμου και ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι «οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες ανακάλυψαν λόγω της πανδημίας, που οι εργαζόμενοι έπρεπε να δουλεύουν από το σπίτι με τηλεργασία, ότι κάποιοι είχαν καλύτερη ψυχολογία και απέδιδαν καλύτερα. Σκέφτηκαν να τους στέλνουν 6 μήνες σε έναν ωραίο προορισμό, και να δουλεύουν από εκεί. Εμείς έχουμε φτιάξει νομοθετικό πλαίσιο για να προσφέρουμε καλύτερο και πιο φθηνό δίκτυο, και με τους επαγγελματίες του τουρισμού σε Ηράκλειο, Καλαμάτα και Σύρο δίνουμε τη δυνατότητα να έρθουν off season επαγγελματίες από το εξωτερικό, να μένουν στη χώρα μας. Αυτό είναι προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας. Το κάνουν και μικροί επιχειρηματίες από μόνοι τους. Οι ψηφιακοί νομάδες είναι ένα trend σύγχρονο».

Θετικές ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού φέτος

Κάνοντας μια πρόβλεψη για το εάν φέτος ο τουρισμός αναμένεται να αγγίξει τα επίπεδα του 2019 στη χώρα μας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «Το 2019 ήταν μια χρονιά χωρίς κρίση. Τώρα έχουμε πανδημία. Μέχρι σήμερα τα νούμερα που βλέπουμε είναι πολύ δυνατά και πολύ ισχυρά. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος του 2022. Περιμένουμε πάνω από 500.000 ταξιδιώτες από την Αμερική. Είναι ρεκόρ αυτό. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός με την όλη στρατηγική του και τα πολλαπλά επιτυχημένα ταξίδια του, έχει βοηθήσει να γίνει rebranding της χώρας στο εξωτερικό».

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/

 

Μπέρα: Η Ινδική πόλη όπου άνθρωποι και λεοπαρδάλεις ζουν αρμονικά εδώ και έναν αιώνα

Previous article

26 εκατ. και λίγα είναι: Το ανέγγιχτο ελληνικό νησί που θέλει να αγοράσει ο Μπιλ Γκέιτς για να χτίσει το ησυχαστήριο του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.