ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μνημόσυνο στο μνημείο των 50 Αγιοθοδωριτών που εκτέλεσαν οι Γερμανοί

0

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ειδικό χώρο του μνημείου των 50 πεσόντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους.

Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων κ. Ρούλα Βλαστάρη ειχε τον συντονισμό της Εκδήλωσης και η κ. Ελευθερία Βούλγαρη τον συντονισμό της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών, τα μέλη της οποίας μας χάρισαν μια όμορφη στιγμή, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδώντας εις μνήμην των Πεσόντων.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στην σημερινή εκδήλωση, μαζί με τους 50 αγωνιστές της Αντίστασης τιμούμε και όλους εκείνους που θυσιαστήκαν για το γνώρισμα του Έλληνα: “Το πάθος για τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία”. Ας γίνει αυτός ο τόπος θυσίας μια ιστορικά επίσκεψη μνήμης, για να θυμίζει σε όλους τον αξεπέραστο ηρωισμό τους.

Οι απόγονοι τους, ας γνωρίζουν ότι, κάθε Μάη η πόλη μας θα τους τιμά και όλοι μας πρέπει να είμαστε αντάξιοι της θυσίας τους. Οι αγώνες και οι εκτελέσεις να γίνουν το παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές.

Οι αρετές και οι αξίες των αγωνιστών να φωτίζουν και να γίνουν ο σπόρος για τα πιο υψηλά εθνικά μας ιδανικά”.

(video: DroneDays gr: Γιώργος Σοφούλης)

 

Επιμελητήριο: έλυσε τις απορίες για τον Αναπτυξιακό νόμο ο Παπαθανάσης

Previous article

Ξανανοίγουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων – Τι σκέφτονται για το 6οΣΠ της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.