1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6_ΙΣΤΟΡΙΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΚΟΡΙΝΘΟΣ

«Αρβανίτες: Οι γνωστοί- άγνωστοι της ελληνικής ιστορίας»

0

«Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι – Ιστορίες- Μνήμες» – Εκδήλωση στο Σοφικό Κορινθίας 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στους Αρβανίτες της Κορινθίας, την Κυριακή 22 Μαΐου (ώρα 18:30). Η εκδήλωση, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σολυγείας και τον Σύλλογο Γυναικών Σολυγείας «Η Λέλα Ιατρίδη», θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό Κορινθίας, ένα από τα εμβληματικά αρβανιτοχώρια του Νομού Κορινθίας.

Ο ερευνητής – εκπαιδευτικός, Νικόλαος Γεωργίου θα μιλήσει με θέμα τις μετακινήσεις και τον εποικισμό των Αρβανιτών στην Κορινθία.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00) και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470-22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ένταξη του Επιμελητήριου Κορινθίας στο ευρωπαϊκό έργο «EC Programme LIFE»

Previous article

Δράση Ανακύκλωσης στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.