ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Το θαύμα της φύσης στην Κεφαλονιά

0

Ένα πραγματικό έργο τέχνης – Δείτε τις φωτογραφίες

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά εκτός του ότι αποτελεί σημείο αναφοράς για το αγαπημένο νησί του Ιονίου, πρόκειται και για ένα θαύμα της φύσης που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα σε όποιον βρεθεί στο εσωτερικό του.

Ένα αληθινό «έργο τέχνης» που σμίλεψε ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης, η φύση, για να μαγέψει όλους όσοι επιλέγουν την Κεφαλονιά για τις διακοπές τους. Το εντυπωσιακό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, λοιπόν, συναντάται περίπου 2 χλμ. βορειοδυτικά από τη Σάμη, ενώ οι εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης του μοιάζουν σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Το θαύμα της φύσης στην Κεφαλονιά

Ένα από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα του νησιού, λοιπόν, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης ανακαλύφθηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Η φυσική είσοδός του είναι κατακόρυφη, ενώ δημιουργήθηκε από την πτώση τμήματος της οροφής. Ωστόσο, έχει δημιουργηθεί και μια τεχνητή είσοδος, με σκαλοπάτια και έναν μακρύ υπόγειο διάδρομο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να δει από κοντά και να θαμπωθεί από τη σπάνια ομορφιά του σπηλαίου και τον εκπληκτικό διάκοσμο με σταλακτίτες.

Η λίμνη βρίσκεται σε βάθος 20 μέτρων, κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει βάθος από 10 έως 30 μέτρα και μήκος περίπου τα 160 μέτρα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου θα δει κανείς σταλακτίτες 20.000 ετών σε περίεργους σχηματισμούς, ενώ μέσα στη λίμνη υπάρχει και ένα μικρό νησί.

Το λιμνοσπήλαιο χωρίζεται σε δύο θαλάμους, που σχηματίζουν κάτι σαν το γράμμα «Β», με τον έναν να είναι λουσμένος στο φως και τον άλλο σκοτεινό και καλυμμένο με σταλαγμίτες. Αυτό που κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακό το λιμνοσπήλαιο είναι τα παιχνίδια με τα χρώματα που δημιουργεί το φως του ήλιου, καθώς μπαίνει μέσα σε αυτό και ειδικά το μεσημέρι.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης: Ο μύθος για τη νύμφη Μελισσάνθη

Σύμφωνα με μία εκδοχή του μύθου το σπήλαιο πήρε το όνομά του από τη νύμφη Μελισσάνθη η οποία αυτοκτόνησε μέσα στη λίμνη από την απογοήτευσή της και την στεναχώρια της, επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

Μεσογειακή διατροφή κατά της κατάθλιψης

Previous article

Ένταξη του Επιμελητήριου Κορινθίας στο ευρωπαϊκό έργο «EC Programme LIFE»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.