1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έργα 3 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για το νομό Κορινθίας

0

Δύο συμβάσεις έργων , συνολικού προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για το νομό μας υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης  Παναγιώτης Νίκας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης ο οποίος είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, υπέγραψε σύμβαση για το προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης της Αρχαίας Διόλκου. Πρόκειται για νέα εργολαβία η οποία χρειάστηκε να υπογραφεί, λόγω ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί με την προηγούμενη, όπως έκανε γνωστό απόψε η Περιφέρεια.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση και το για το προϋπολογισμού 800.000 ευρώ έργο κατασκευής περίφραξης στην περιοχή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στα χείλη του καναλιού.

Ο Π. Νίκας, επίσης, υπέγραψε με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του εν λόγω δήμου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, για αθλητικές υποδομές στην Δ.Ε. Ευρωστίνης.

Τέλος, ο  κος Νίκας είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου(Loutraki Tourism Organisation / LTO).

Αλέξης Δαμιανός: O ποιητής της εικόνας και το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας»

Previous article

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ναό στην Αίγυπτο εμπνευσμένο από τον θεό Δία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.