ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Με θέα το ηλιακό σύστημα»: Μέσα στο διαστημικό ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το 2025

0

Ξυπνώντας σε ένα πολυτελές δωμάτιο με θέα το ηλιακό σύστημα: Κάπως έτσι οραματίζεται το μέλλον των ταξιδιών η διαστημική εταιρεία Orbital Assembly.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ αποκάλυψε νέες πληροφορίες και στοιχεία για το διαστημικό ξενοδοχείο που ευαγγελίζεται για το οποίο βρίσκεται σε διερευνητική τροχιά από το 2019.

Το φουτουριστικό αυτό κόνσεπτ περιλαμβάνει πολλές μεμονωμένες μονάδες που συνδέονται μεταξύ τους με ανελκυστήρες και καταλήγουν να σχηματίζουν έναν περιστρεφόμενο τροχό, σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

Η Orbital Assembly, μάλιστα, στοχεύει να λανσάρει όχι ένα, αλλά δύο διαστημικούς σταθμούς για τουριστική διαμονή: Τον Voyager Station, που όπως φιλοδοξούν οι εμπνευστές του πρότζεκτ, θα μπορεί να φιλοξενεί 400 άτομα και να είναι έτοιμο το 2017, και το νέο κόνσεπτ Pioneer Station, για διαμονή μόλις 28 ατόμων, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα.

Τελικός στόχος για την εταιρεία, είναι η λειτουργία ενός «επιχειρηματικού πάρκου» που θα φιλοξενεί γραφεία εταιρειών, αλλά και τουρίστες.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

«Ο στόχος ήταν πάντα να καταστήσεις εφικτή για πολλούς ανθρώπους τη ζωή, τη δουλειά και την ευημερίδα στο διάστημα» σημειώνει ο Τιμ Αλατόρε, επικεφαλής λειτουργίας της Orbital Assembly.

Ο Αλατόρε εξηγεί πως η πολύ μικρότερη κλίμακα τού νέου πρότζεκτ της εταιρείας, Pioneer Station, το καθιστά γρηγορότερα επιτεύξιμο, φέρνοντας τον διαστημικό τουρισμό πιο κοντά στην πραγμάτωση από ποτέ.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

«Θα δώσει την ευκαιρία να μεταφερθούν άνθρωποι και να βιώσουν την διαστημική εμπειρία σε μεγαλύτερη κλίμακα, γρηγορότερα» ανέφερε ο ίδιος, δεδομένου τού ότι μέχρι στιγμής ο διαστημικός τουρισμός αφορά δισεκατομμυριούχους, όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και εκλεκτούς, όπως ο ηθοποιός του Σταρ Τρεκ Γουίλιαμ Σάτνερ.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

Καθώς οι μεγιστάνες της γης επενδύουν ολοένα και περισσότερα στο διάστημα, οι επικρίσεις όσων υποστηρίζουν πως τα χρήματα θα έπρεπε να δαπανώνται στη γη, αυξάνονται.

Απαντώντας στην κριτική, ο Αλατόρε εμένει πως «υπάρχουν πολλές επαναστατικές τεχνολογίας που πηγάζουν από την εξερεύνηση του διαστήματος», όπως το GPS.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

O ίδιος επιμένει πως, παρότι το κόστος ενός εισιτηρίου στο διάστημα είναι αυτή τη στιγμή απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, ο διαστημικός τουρισμός δεν είναι μόνο για δισεκατομμυριούχους.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να καταστήσουμε το διάστημα προσβάσιμο σε όλους, όχι μόνο στους εύπορους» λέει.

Inside the space hotel scheduled to open in 2025

Και καταλήγει απευθυνόμενος στους επιφυλακτικούς: «Στους αμφισβητίες λέμε πάντα δώστε μας χρόνο. Θα γίνει. Δε θα συμβεί εν μία νυκτί. Όμως περιμένετε και θα σας το αποδείξουμε. Θα σας δείξουμε τι φτιάχνουμε και μετά μπορείτε να μας κρίνετε».

πηγή: CNN

Aποκατάσταση της Οικίας Καβάφη στην Αλεξάνδρεια από το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Previous article

Σε αυτή την πόλη δεν χρειάζονται ρεύμα για το φως, έχουν λάμπες με βακτήρια που φωσφορίζουν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.