ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σοφικό: πάνω από 70 παιδιά έχουν γεννηθεί σε τέσσερα χρόνια – Nέο βρεφονηπιακό σταθμό μελετά ο δήμος

0

Στην ίδρυση ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σοφικό προσανατολίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορινθίων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, “τα δημογραφικά, γεωγραφικά αλλά και τα ουσιαστικά ζητήματα επιβάλλουν τη δημιουργία και λειτουργία μιας ακόμη  δομής  βρεφονηπιακού σταθμού στο  Σοφικό…“.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι “σύμφωνα με τα στοιχεία Δημοτολογίου του Δήμου, οι γεννήσεις κατά το έτος  2018, 2019,  2020,  2021 της περιοχής  της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Κόρφος – Αγγελόκαστρο) είναι πάνω από εβδομήντα (70)“.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει στον χώρο του καταργηθέντος δημοτικού σχολείου στο Σοφικό.  Το κτίριο αυτό έχει μεταβιβαστεί στο Δήμο Κορινθίων, από το 1995 (!) και παραμένει ανεκμετάλλευτο.

“Προτείνεται να ζητηθούν μια σειρά από ενέργειες και αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, που θα αφορούν στην παραχώρηση του κτιρίου στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου  Κορινθίων, και στην αλλαγή χρήσης τόσο του κτιρίου αυτού, από δημοτικό σχολείο σε Βρεφονηπιακό σταθμό, όσο και του οικοπέδου.

 

Διακοπές νερού αύριο στην Κόρινθο

Previous article

Την Κυριακή ο αγώνας υπεραπόστασης Λεβίδι – Αρχαία Νεμέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.