ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανακαλύφθηκε καλοδιατηρημένο απολίθωμα από τη μέρα εξαφάνισης των δεινοσαύρων

0

Επιστήμονες ανακάλυψαν απολίθωμα δεινοσαύρου το οποίο έχει διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση, που είναι δυνατός ο προσδιορισμός της προέλευσής του από τη μέρα που ο αστεροειδής που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους έπεσε στη Γη, 66 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Πρόκειται για ένα είδος νεονιθισχιανών από την Κρητιδική περίοδο, το οποίο εντοπιζόταν στην Ασία, της Βόρεια και πιθανώς τη Νότια Αμερική. Το συγκεκριμένο απολίθωμα ανακαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφής στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Αποτελεί ένα φανταστικό εύρημα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αφού για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας μια καθαρή εικόνα από την τελευταία μέρα των δεινοσαύρων στη Γη. Οι ίδιοι εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος δεινόσαυρος πέθανε από την καταστροφή που προκλήθηκε με την πρόσκρουση του μετεωρίτη στην επιφάνεια του πλανήτη, και συγκεκριμένα τρία χλμ. μακριά από το σημείο που βρίσκεται σήμερα ο Κόλπος του Μεξικού.

Το πόδι του συγκεκριμένου πλάσματος έχει διατηρηθεί σχεδόν σε άριστη κατάσταση, περιλαμβάνοντας ακόμα και άθικτα τμήματα του δέρματός του.

Επιπλέον, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδους ψαριού, καθώς και τα απομεινάρια μίας χελώνας και μικρών θηλαστικών που πιστεύεται ότι πέθαναν επίσης τη μέρα που έπεσε ο μετεωρίτης.

Τέλος, ένα από τα ευρήματα των ανασκαφέων είναι και κομμάτια που θεωρείται ότι προέρχονται από τον ίδιο τον αστεροειδή.

«Η νύχτα πριν από τα δάση»: Μία παράσταση αφιερωμένη σε «όλους τους αόρατους»

Previous article

Κάλυψη κενών θέσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.