1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

9 φωτιές στην διάρκεια της εβδομάδας στην Κορινθία – 4 μόνο χτες

0

Από πολύ νωρίς, φέτος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τεθεί σε συναγερμό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κορινθία. Όπως έχουμε ξαναγράψει δεκάδες φωτιές ανάβουν καθημερινά, κυρίως λόγω της επιπολαιότητας και της ανευθυνότητας των πολιτών, οι οποίοι είτε πετάνε σε ρέματα κλαδιά και αγροτικά υπολείμματα που καθίστανται εύφλεκτα, είτε δεν προσέχουν όταν ανάβουν φωτιές στα οικόπεδά τους για να κάψουν τα κλαδέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χτες στην Κορινθία ξέσπασαν τέσσερις φωτιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Η πρώτη ξέσπασε στο Πεντεσκούφι, στην Αρχαία Κόρινθο, η δεύτερη στο Κρυονέρι, η τρίτη στους Αγίους Θεοδώρους και η τέταρτη στο Κατακάλι.

Είχαν προηγηθεί κι άλλες φωτιές στην διάρκεια της εβδομάδας, όπως στο Χιλιομόδι, στον Μαψό, στην Κορφιώτισα και στην Ρίζα Ξυλοκάστρου, στον Κουταλά.

Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις οι φωτιές τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει και έχει οδηγήσει την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Κορινθίας να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών ώστε, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως να απευθύνονται πριν την καύση στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, τα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία…”.

 

Κατατίθεται στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο φάκελος για την γραμμή Κόρινθος – Βέλο

Previous article

Ανακοίνωση του Τενεάτη για τον ημιτελικό με τον Πέλοπα: “Ζητάμε μόνο ισονομία”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.