ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Δήμας: Ενημέρωση για τη διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων στον Νομό Κορινθίας

0

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, είχε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας. Η συνάντηση αφορούσε το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων και των λυμάτων στο νομό, και ειδικότερα στην Δυτική Κορινθία

”Ενημερώθηκα σήμερα για την διαχείριση των αποβλήτων και λυμάτων στον Νομό Κορινθίας και ειδικότερα για το δυτικό παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Η επέκταση του αποχετευτικού αγωγού από το Λουτρό έως και το Δερβένι και τα Μαύρα_Λιθάρια και η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Ξυλόκαστρο, αποτελεί αναμφίβολα ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο ανάκαμψης θα συμβάλλει ώστε τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να έχει έναν σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής.

Συζητήσαμε επίσης για ενδεχόμενες συνέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αναπτυξης για την διαχείριση των αποβλήτων και την επιστημονική έρευνα και καινοτομία.

 

Βόμβα από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές

Previous article

Ανησυχούν οι πυροσβέστες της Κορινθίας: “έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές στο νομό”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.