ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Οι αγρότες Άσσου – Λεχαίου παρατάνε τα χωράφια τους και ζητούν ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο

0

Με μία ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποίησε στα social media και απευθύνεται συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος καταθέτει την απόγνωση εκατοντάδων αγροτών της ευρύτερης Δημοτικής Ενότητας Άσσου Λεχαίου για όσα συμβαίνουν με το ζήτημα της άρδευσης.

Στην επιστολή ο πρόεδρος περιγράφει την κατάσταση σημειώνοντας ότι το νερό που έρχεται είναι ελάχιστο και ζητά να υπάρξει ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα του νερού.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κ. Αλέξανδρε Πνευματικέ, κ. Νίκο Σταυρέλη, κ. Πελοπίδα Καλλήρη, κ. Τιμολέων Πιέτρη, κ. Μάριε Ασιμακόπουλε, κυρία Τζέκου Παρασκευή, κ. Γιάννη Γκεζερλή, κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι.

Ήθελα σήμερα να σας αναφέρω την εικόνα από δύο παραγωγούς που βρέθηκαν τυχαία στον δρόμο μου και πραγματικά και οι δύο ήταν σε απόγνωση!

Αφού τα είπαμε μου ανέφεραν και το γεγονός ότι θα παρατήσουν τα χωράφια τους -ναι καλά διαβάσατε κύριοι ότι θα παρατήσουν τα χωράφια τους- γιατί δεν έχουν νερό να τα ποτίσουν.

Το ίδιο τους απάντησα και εγώ -ναι, καλά διαβάσατε κύριοι και εγώ. Γιατί όλοι οι παραγωγοί δεν μπορούμε να έχουμε από μία γεώτρηση για άρδευση με αποτέλεσμα ένας – ένας παραγωγός να τα παρατάει. Γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν γεωτρήσεις δεν έχουν νερό και είμαστε ακόμα στης αρχές του Απρίλη.

Όλοι είστε ενήμεροι για το μεγάλο αγώνα που δώσαμε και οι 4 πρόεδροι του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου, μαζί με τοπικούς συμβούλους και παραγωγούς. Το νερό που ήρθε για άρδευση φέτος είναι μόλις 150 κυβικά και πολλές φορές στην ημέρα φτάνουν και τα 100. Δυστυχώς οι ποσότητες που μας έστειλαν ήταν μηδαμινές μπροστά σε αυτές που έχουμε ανάγκη. Και -υπόψιν- αυτές οι ποσότητες είναι για 5 ημέρες σε κάθε Κοινοτικό διαμέρισμα δηλαδή μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας!!!

Δεν μας έφτανε το κόστος παραγωγής που έφτασε στα ύψη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της λειψυδρίας, που τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονο.

Αν πραγματικά, έστω και λίγο νιώθετε την ευαισθησία την ευθύνη και το τι περνάμε όλοι εμείς οι παραγωγοί, του πρώην Δήμου Άσσου – Λεχαίου, άμεσα να φέρατε σε έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό συμβούλιο -με την συμμετοχή του διοικητικού της ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥως μοναδικό, το θέμα του νερού και την διαδικτύωση του από τον βιολογικό.

Με εκτίμηση προς όλους αλλά αγανακτήσαμε κύριοι να μας κοροϊδεύουν, να παίζουν με την νοημοσύνη μας και όλα αυτά εις βάρος των οικογενειών μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου

Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος

 

Δήμος Λουτρακίου: Ελάτε να πάρετε λεφτά…

Previous article

Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις στα χωριά της Κορίνθου – πήραν χρήματα οι πρόεδροι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.