ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τοποθετήθηκαν οι 6 πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης τηγανέλαιων

0

Ένα ακόμα βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης, στην ενίσχυση και αποτελεσματικότητα της, έκανε ο δήμος Κορινθίων πριν από λίγο με την τοποθέτηση των 6 πρώτων κάδων, ένας εξ αυτών στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου, εκεί που ήδη υπάρχει σήμερα ένας κόκκινος κάδος και ένας μικρός μεταλλικός για σύμμεικτα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν μικρές «πράσινες γωνιές» σε όλη τη πόλη, σημεία αναφοράς για τους κατοίκους που έχουν αποδείξει πως θέλουν να ανακυκλώσουν, πως μπορούν να ανακουφίσουν το περιβάλλον.

Μπορείτε να βρείτε τους κάδους ανακύκλωσης τηγανέλαιων στα εξής σημεία:

Α/Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

1 Κολοκοτρώνη & Γ. Παπανδρέου 2ο Δημοτικό

2 Ποσειδωνίας 17 Γαλαξίας

3 Γ. Παπανδρέου 87 Παραλία Καλάμια

4 Δημοκρατίας 4 Σταθμός ΚΤΕΛ Κορίνθου

5 Εθν. Αντιστάσεως & Κολιάτσου 1ο Δημοτικό

6 Επ. Οδός Κορίνθου-Εξαμιλίων Σκλαβενίτης

Η διαδικασία είναι απλή. Συλλέγουμε τα τηγανέλαια σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού κ.λπ), το σφραγίζουμε και το ρίχνουμε στον κάδο.

Είχε προηγηθεί στις 9 Μαρτίου η υπογραφή της σύμβασης για την διαχείριση των τηγανέλαιων από το δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και εκπροσώπους της εταιρίας FargecoHellas ΕΠΕ, οι οποίοι έκαναν αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο συλλογής και απόθεσης, για τα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και τα δίκτυα της πόλης αφού έως σήμερα οι ποσότητες αυτές κατέληγαν από το νεροχύτη κάθε σπιτιού στα αποχετευτικά.

Η εταιρία τοποθέτησε 6 ειδικούς, μεταλλικούς, ευπαρουσίαστους και ανθεκτικούς κάδους, κατάλληλους για την προσωρινή αποθήκευση – συλλογή και μεταφορά των τηγανέλαιων, διαστάσεων  0,6μ χ 0,6μ χ 1.8μ. Η τοποθέτηση των κάδων, η συλλογή του υλικού το οποίο θα τοποθετείται στους κάδους μέσα σε κλειστά μπουκάλια, η καθαριότητα των κάδων και η μεταφορά προς παραγωγή βιοντίζελ των υλικών αποτελούν υποχρέωση της εταιρίας. Επιπλέον η εταιρία  αναλαμβάνει το έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και τις δράσεις ενημέρωσης των πολιτών σε σχολεία, πλατείες, λαϊκές αγορές κτλ.

Χωρίς κανένα κόστος, και αυτό πρέπει να σημειωθεί, ο δήμος Κορινθίων θα απολάβει όλα τα οφέλη της ανακύκλωσης των συγκεκριμένων υλικών και ειδικότερα:

  • Μείωση προβλημάτων στις αποχετεύσεις
  • Μείωση πόρων που ο δήμος ξοδεύει προκειμένου οι βιολογικοί καθαρισμοί να επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα υλικά
  • Μείωση αρνητικών επιπτώσεων από τα λάδια, καθώς αυτά δημιουργούν βρομιές, οσμές και κίνδυνο για πυρκαγιές στους κάδους και στην χωματερή.
  • Απαλείφεται το φαινόμενο τα λάδια να καταλήγουν μέσω του υδροφόρου ορίζοντα στα ποτάμια και την θάλασσα, ρυπαίνοντας και επηρεάζοντας το οικοσύστημα.
  • Περιορίζεται το φαινόμενο όπου το έδαφος που εμποτίζεται με λάδια καθίσταται ανενεργό για πολύ καιρό (επειδή η βιοαποικοδόμηση του καμένου λαδιού είναι πολύ αργή).

Ο Δήμος Κορινθίων με την ανακύκλωση των τηγανέλαιων:

  • Συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη και στους στόχους για την κλιματική αλλαγή.
  • Προστατεύσει το περιβάλλον.
  • Μειώσει την ποσότητα των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΑΔΑ.
  • Εξοικονομήσει φυσικούς πόρους.
  • Δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης τηγανέλαιων «τρέχει» με την εποπτεία του Μηχανικού περιβάλλοντος και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου Κορινθίων Ανδρέα Πανούση ο οποίος έδωσε το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης.

 

Αγώνας δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους καταρράκτες του Λουτρακίου

Previous article

Γιατί “πάγωσαν” τα γήπεδα τένις στον Άι Γιώργη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.