ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πάργα: Το στεργιανό νησί της Ηπείρου

0

Πολύχρωμες εικόνες με τα νερά του Ιονίου σε gros plan – Δείτε τις φωτογραφίες

Η Πάργα είναι από τα εκείνα τα μέρη της Ηπείρου, και της Ελλάδας γενικότερα, στα οποία θα επιστρέφετε ξανά και ξανά. Η γοητεία που ασκεί αυτή η μικρή και πολύχρωμη πόλη είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Μάλιστα, η καρτοποσταλική της εικόνα με τα πολύχρωμα και γραφικά σπιτάκια που απολαμβάνουν τη θεά στα νερά του Ιονίου, ταξιδεύει σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς στην Ακτή Αμάλφι, στη γειτονική Ιταλία.

ΚΛΙΚ- Πάργα: Το στεργιανό νησί της Ηπείρου

Γνωστή και ως το «διαμάντι» ή το «νησί» της Ηπείρου, η Πάργα είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια γραφική πόλη, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα δημοφιλή θέρετρα του εξωτερικού. Τα πολύχρωμα κτίρια φτάνουν μέχρι τα νερά του Ιονίου, ενώ ανηφορίζοντας τα γραφικά σοκάκια προς το λόφο με το κάστρο, ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική σε κάθε κουκλίστικο σπίτι.

Καταφέρνοντας, λοιπόν, να συνδυάσει με έναν τρόπο μοναδικό την ομορφιά του τοπίου γενικότερα, με την ξεχωριστή αισθητική της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την ηπειρώτικη ατμόσφαιρα, η Πάργα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ηπείρου.

Από το λιμάνι με τα πολύχρωμα κτίριαγραφικά σοκάκια και σκαλοπάτια ανηφορίζουν προς τον λόφο με το κάστρο, ανάμεσα σε όμορφα σπίτια με ξύλινους εξώστες, σύμφωνα με την ντόπια λαϊκή αρχιτεκτονική. Φτάνοντας στην τοξωτή πύλη ο επισκέπτης αντικρίζει το οχύρωμα που κάποτε ήταν ζωτικό για την επιβίωση της πόλης. Το φρούριο ήταν κάποτε απόρθητο, όπως φαίνεται κι από τους διαδρόμους, τα πολυβολεία, τους προμαχώνες και τα οχυρά, που αποτυπώνουν το πλήρες σχέδιο άμυνας του κτίσματος.

Η Πάργα φημίζεται για τις παραλίες της –ΚρυονέριΠίσω ΚρυονέριΒάλτοςΣαρακήνικοΛίχνος και Αϊ Γιαννάκης, μεταξύ άλλων- οι οποίες την αναδεικνύουν σε αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού.

Πάργα: Το νησάκι της Παναγίας

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πάργας στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων μπροστά ακριβώς από το λιμάνι της μικρής, όμορφης πόλης. Πρόκειται για ένα μικρό και καταπράσινο νησάκι πρωταγωνιστής στο οποίο είναι η φύση, το εκκλησάκι της Παναγίας -στο οποίο οφείλει και την ονομασία του- και το γραφικό καμπαναριό. Στο ψηλότερο σημείο του νησιού δεσπόζει το Κάστρο που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην περιοχή, μεταξύ 1797 και 1814. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν ο έλεγχος μέρους του όρμου της Πάργας, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί από το ενετικό κάστρο της Πάργας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

 

 

Σπόροι chia – Και τι δεν κάνουν για την υγεία

Previous article

Έρευνα επιστημόνων επικεντρώθηκε στη σεισμική δραστηριότητα του Κορινθιακού κόλπου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.