ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιωάννινα: Η σύγχρονη πόλη των αντιθέσεων και των θρύλων

0

Με μια απίστευτα γοητευτική, μελαγχολική αύρα – Δείτε τις φωτογραφίες

Η μελαγχολική αύρα που χαρακτηρίζει την πόλη των Ιωαννίνων, αποτελεί και έναν από τους βασικούς λόγους, για τους οποίους πρόκειται για έναν τόσο αγαπητό προορισμό. Η γοητεία που ασκεί η σύγχρονη πόλη των αντιθέσεων και των θρύλων, είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα διαφορετικής αισθητικής και φιλοσοφίας city break-από τις τάσεις που κυριαρχούν ήδη στο ταξίδι– που τα έχει όλα. Έντονες εικόνες και συγκινήσεις μέσα από τα πιο δημοφιλή σημεία των Ιωαννίνων, όπως η ατμοσφαιρική λίμνη Παμβώτιδα και η μυστηριακή καστροπολιτεία της.

Ιωάννινα: Η γλυκιά μελαγχολία της λίμνης Παμβώτιδας

Σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της η λίμνη Παμβώτιδα, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρυλική ιστορία της κυρά Φροσύνης. Μέσα στη λίμνη υπάρχει μικρό νησί –από τα ελάχιστα κατοικημένα σε ολόκληρη την Ευρώπη– στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, τόπος δολοφονίας του Αλή Πασά. Οι όχθες της –ιδανική επιλογή για πεζοπορία– είναι πυκνόφυτες, με ιτιές, λεύκες, πλατάνια και καλαμιώνες να συμπληρώνουν την ομορφιά του τοπίου αλλά και να φιλοξενούν πλήθος πουλιών, όπως ερωδιούς και κορμοράνους.

Ιωάννινα: Ταξίδι στο χρόνο μέσα από την ζωντανή καστροπολιτεία της

Μία από τις ελάχιστα κατοικημένες καστροπολιτείες της χώρας και αυτή των Ιωαννίνων -η Μονεμβασιά και τα Μεστά στη Χίο οι άλλες δύο- η οποία λειτουργεί σαν χρονομηχανή για τον επισκέπτη της πόλης. Πρόκειται, μάλιστα, για το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα, γεμάτο με μυστικά και θρύλους να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των περιπατητών.

Οι βόλτες στα έρημα, σχεδόν, λιθόστρωτα σοκάκια με τα χαρακτηριστικά κτίρια- σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, την ώρα που μια επίσκεψη σε κάποιο από τα αξιόλογα μουσεία του συστήνει στην ιστορία αλλά και τις τέχνες της περιοχής.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η πόλη των Ιωαννίνων φημίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις φαγητού, ενώ η τοπική κουζίνα με τις πίτες και τα γλυκά της περιοχής κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

 

Φράουλες: Το φυσικό ελιξίριο για την καρδιά σας

Previous article

Χρήστος Μενιδιάτης & Μανώλης Κονταρός στο Club Hotel Casino Loutraki “Λαϊκό- Κρητικό γλέντι”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.