5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣ

Η ελληνική μυθολογία έχει το δικό της μουσείο στη Νότια Κορέα

0

Η ελληνική μυθολογία είναι γνωστή σε κάθε γωνιά της Γης, με άτομα κάθε ηλικίας να γνωρίζουν ποιος είναι ο Δίας, η Αφροδίτη, η Αθηνά και οι λοιποί θεοί.

Ο θαυμασμός και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποι για τον αρχαίο πολιτισμό μας έχει φτάσει μέχρι και τη μακρινή, για εμάς, Νότια Κορέα, όπου στο νησί Τζέτζου λειτουργεί ένα μουσεία Ελληνικής Μυθολογίας.

Όπως και πολλά άλλα σημαντικά κτήρια του εξωτερικού, έτσι και το μουσείο αυτό, έχει αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την κλασσική εποχή με κίονες. Μπαίνοντας, οι επισκέπτες θα δουν αντίγραφα γνωστών αγαλμάτων και πινάκων που σχετίζονται με τους αρχαίους Έλληνες θεούς.

 

museusmkorea3

Το μουσείο χωρίζεται σε επτά μεγάλες αίθουσες, οπού η κάθε μία επικεντρώνεται σε μια πτυχή της ελληνικής μυθολογίας, όπως η «Αίθουσα του Ολύμπου», η «Αίθουσα της Αγάπης» και η «Αίθουσα των Ηρώων». Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για καθέναν από τους δώδεκα θεούς.

Κάθε γκαλερί διαθέτει θεαματικά αντίγραφα από λευκό γύψο επιβλητικών αρχαίων γλυπτών, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την ελληνική μυθολογία και ιστορία τόσο στα κορεάτικα όσο και στα αγγλικά.

 

museumkorea5

Διαθέτει ακόμη και ένα αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού χωριού, που μπορούν να εξερευνήσουν οι επισκέπτες, καθώς και ιστορικά ακριβείς κοστούμια που μπορούν να φορέσουν, που τους βοηθούν να μεταφερθούν στο χρόνο πίσω στην Αρχαία Ελλάδα.

Ο χώρος φιλοξενεί επίσης μια σειρά από αντίγραφα σημαντικών αντικειμένων από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Δούρειος Ίππος, αν και σε μικρότερη κλίμακα.

 

museumkorea4

Το μουσείο διαθέτει επίσης διαδραστικές οθόνες για τα ζώδια και τους αστερισμούς, και εξηγεί ακόμη και τους ελληνικούς μύθους πίσω από πολλούς από τους αστερισμούς.

 

museumkorea2

Το Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας της Κορέας είναι το ιδανικό μέρος τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για την ελληνική μυθολογία διασκεδάζοντας παράλληλα.

Το νησί Τζέτζου είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Κορεάτες και ξένους, ενώ συχνά αποκαλείται και η Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Greek Reporter

Η NASA επιβεβαίωσε την ανακάλυψη-ορόσημο 5.000 εξωπλανητών

Previous article

Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.