1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Απορρίφθηκε η Μελέτη για ένα έργο που δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει!

0

Απορρίφθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορούσε τις σχεδιαζόμενες από την Περιφέρεια παρεμβάσεις, στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ισθμό μέχρι το στρατόπεδο (6οΣΠ). Στην πραγματικότητα οι παρατάξεις της μειοψηφίας που απέρριψαν την ΜΠΕ συντάχθηκαν με τις απαιτήσεις του δήμου Κορινθίων, ο οποίος ζητά να γίνουν περισσότεροι κόμβοι, σε αντίθεση με την πλειοψηφία που θέλει να προχωρήσει η ανάπλαση και να γίνουν επι μέρους διορθωσεις όπου χρειάζεται. .

Η πρόταση της περιφέρειας αφορά τέσσερις κόμβους και συγκεκριμένα στην επαφή της ΠΕΟ με τους δρόμους για τα Ισθμια και την Επίδαυρο, στο Ιουστινιάνειο Τείχος και στο 6οΣΠ». Το ενδιαφέρον προκάλεσε η συζήτηση για τον κόμβο στο Ιουστινιάνειο Τείχος, ο οποίος δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δεν συνδέει κάποιες οδικές αρτηρίες. Είναι λοιπόν πιθανόν ο συγκεκριμένος κόμβος να σχεδιάζεται με το βλέμμα στο μέλλον και τον σχεδιασμό ενός νέου οδικού άξονα, που θα συνδέει την ΠΕΟ και τον Ισθμό με το σχεδιαζόμενο Διοικητηριο στην Ποσειδωνία. Δεν (μπορεί να) είναι άλλωστε τυχαίο πως ο εισηγητής του θέματος, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης, σε εκείνο το σημείο έκανε αναφορά «στην περιπέτεια που περνά η περιφέρεια για την εξασφάλιση οικοπεδικής έκτασης για την κατασκευή νέου διοικητηρίου…».

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Παναγιώτης Νίκας έκοψε κάθε μελλοντική συζήτηση για την δημιουργία διοικητηρίου στο 6οΣΠ, όταν σε σχολιο της Ντίνας Νικολάκου για την περίπτωση να γίνει το νέο κτίριο στο στρατόπεδο, υιοθετώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων, ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε κάθετος λέγοντας, «αυτό αποκλείεται»

Πάντως, όλη η συζήτηση γίνεται «περί όνου σκιάς» με δεδομένο πως λεφτά για το έργο δεν υπάρχουν, όπως είπε ο Παναγιώτης Νίκας και πως όλη η συζήτηση αφορά αποκλειστικά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων: «Πότε θα γίνει το έργο; Όταν υπάρξουν τα χρήματα. Μέχρι να γίνει αυτό μπορεί και η μελέτη αυτή που συζητάμε σήμερα να χρειάζεται επικαιροποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας.

 

«Αιώνιο νερό» θα λέγεται το εμφιαλωμένο που θα παράγει η Pepsico στο Λουτράκι

Previous article

Νέο Κτίριο Τεχνών γεννιέται στην Αθήνα, στο Κολλέγιο -Οι αρχιτεκτονικές προτάσεις που διακρίθηκαν [εικόνες]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.