ΥΓΕΙΑ

Το κορυφαίο φρούτο κατά της φλεγμονής

0

Αν θέλετε να μειώσετε τα επίπεδα της φλεγμονής στο σώμα, τότε μπορείτε να τα καταφέρετε με αυτό το γευστικό φρούτο που είναι «πλούσιο» σε αντιοξειδωτικά και γεύση.

Αν μόλις είδατε την λέξη «αντιοξειδωτικά», σκεφτήκατε τα βατόμουρα, τότε έχετε μαντέψει σωστά. Αυτά τα μικρά αλλά πανίσχυρα μοβ-μπλε μούρα μας προφυλάσσουν από την χρόνια φλεγμονή, με πολλά οφέλη για την υγεία, από την μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης μέχρι τη διατήρηση του βάρους και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Βατόμουρα κατά της φλεγμονής

Τα φρούτα, όπως τα βατόμουρα, είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά: φυτικές ενώσεις που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Τα αντιοξειδωτικά δρουν απορροφώντας το οξειδωτικό στρες που παίρνουμε από το περιβάλλον μας, συχνά μέσω τροφών που είναι φλεγμονώδεις, όπως τα επεξεργασμένα τρόφιμα και στην συνέχεια εξουδετερώνοντάς τα, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα της φλεγμονής στο σώμα.

Στα βατόμουρα η διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών «ωφελεί τη συνολική υγεία αποτρέποντας την κυτταρική βλάβη που οδηγεί σε χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και η παχυσαρκία», μας εξηγούν οι ειδικοί. Μελέτες δείχνουν ότι τα βατόμουρα όχι μόνο περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα από πολυφαινόλες, αλλά εμφανίζουν επίσης την ισχυρότερη αντιοξειδωτική ικανότητα καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών μεταξύ των τριών τύπων μούρων που δοκιμάστηκαν.

Πώς θα τα αυξήσουμε

Είτε βάλετε βατόμουρα στο πρωινό σας μπολ με δημητριακά ή πλιγούρι βρώμης, είτε τα τσιμπολογήσετε μέσα στην διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψή τους. Μπορείτε ακόμα να τα χτυπήσετε μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά για να φτιάξετε το smoothie για μετά την προπόνηση.

Δύο σούπερ απολαυστικές και θρεπτικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε με βατόμουρα περιλαμβάνουν τις μπρουσκέτες με κρέας και βατόμουρα και το θρεπτικό smoothie με βατόμουρα και μήλο.

Πηγή: https://www.vita.gr/

 

Η αερόβια άσκηση μπορεί να ενισχύσει την μνήμη – Μελέτη

Previous article

Σπήλαιο Σφενδόνη: Το εντυπωσιακό δημιούργημα της φύσης στα Ζωνιανά

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.