ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλανητέρο: Ένα απέραντο δάσος από υπεραιωνόβια πλατάνια στην Αχαΐα

0

Μια πραγματική όαση που αξίζει να ανακαλύψετε – Δείτε τις φωτογραφίες

Το Πλανητέρο είναι από τα μέρη που δεν φαντάζεται κανείς ότι υπάρχει. Όχι μόνο στην Αχαΐα, όπου εντοπίζεται, αλλά γενικότερα σε όλη την Ελλάδα. Ένα απέραντο δάσος από πλατάνια, λοιπόν, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του νομού. Μια πραγματική όαση που όλοι κάποια στιγμή αξίζει να ανακαλύψετε για να χαθείτε στο πραγματικό μεγαλείο της φύσης.

Πλανητέρο: Ένα απέραντο δάσος από υπεραιωνόβια πλατάνια στην Αχαΐα

Ο ονειρικός αυτός τόπος εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, μέρος που συναντά κανείς στην ορεινή Αχαΐα. Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο και συναρπάζει τους πάντες με το ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος που το χαρακτηρίζει.

Σε απόσταση 25 λχμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το Πλανητέρο προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το επισκεφτούν. Το τοπίο μοιάζει ουτοπικό, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Η περιοχή με τα αμέτρητα υπεραιωνόβια πλατάνια, σε κάποια από αυτά η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης. Χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν αναδείξει το Πλανητέρο σε έναν από τους εξαιρετικούς προορισμούς φυσικού πλούτου, σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους. Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζετε ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πλανητέρου έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

 

Γυμνάζουμε ολόκληρο το σώμα σε είκοσι λεπτά

Previous article

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων δράσεων του Δήμου Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.