ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ζαχλωρού: Το χωριό – ήρεμη δύναμη της Αχαΐας

0

Φωλιασμένη στην υπέροχη φυσική αγκαλιά στο φαράγγι του Βουραϊκού – Δείτε τις φωτογραφίες

Η Ζαχλωρού αποτελεί την ήρεμη δύναμη της Αχαΐας για πολλούς, η οποία στον αντίποδα των γειτονικών και δημοφιλέστερων Καλαβρύτων, αποτελεί ιδανική επιλογή για όλους όσοι επιθυμούν να απομακρυνθούν για λίγο από το κλεινόν άστυ και να βρεθούν σε έναν μαγικό προορισμό απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας, μέσα σε ένα απαράμιλλου κάλλους φυσικό περιβάλλον, που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις όλων.

Ζαχλωρού: Η ήρεμη δύναμη της Αχαΐας

Κρυμμένη ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, στο βάθος του φαραγγιού του Βουραϊκού στην Αχαΐα, η Ζαχλωρού είναι ένα μικροσκοπικό χωριό με κινηματογραφικό σκηνικό που μαγεύει τον επισκέπτη, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το χωριό διακρίνεται για τον φυσικό πλούτο που το χαρακτηρίζει, ενώ αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων, μιας εκ των πιο δημοφιλών ατραξιόν της περιοχής και όχι μόνο.

Το κουκλίστικο χωριουδάκι με το υπέροχο περιβάλλον ολόγυρά του συνδυάζει τα γραφικά πέτρινα κτίρια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές με τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού του Βουραϊκού που το «αγκαλιάζει».

Κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητους και σκηνοθέτες της παλαιότερης εποχής, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το επέλεξαν ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα των ταινιών τους. Ανάμεσα σε όσες γυρίστηκαν στη Ζαχλωρού οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω», «Αστέρω» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη -μάλιστα για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα.

Ζαχλωρού: Η διάσημη μονή του Μεγάλου Σπηλαίου

Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μέγα Σπηλαίου -θεωρείται η παλαιότερη σε όλη τη χώρα καθώς χρονολογείται από το 362 μ.Χ– με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Πηγή : https://www.newsbeast.gr/

 

Όσα ευεργετικά «κρύβονται» σε μια κούπα τσάι

Previous article

Κιάτο: Ένοπλη ληστεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.