1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ποια είναι ακριβώς τα έργα που θα γίνουν στην Διώρυγα και πόσο θα κρατήσουν

0

Στα έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή της Διώρυγας της Κορίνθου, στο ύψος του βιολογικού καθαρισμού, βρέθηκε ο Νίκος Ταγαράς. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε αυτοψία στον χώρο μαζί με τον δήμαρχο Κορινθίων, τον δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και τους τρεις αντιπεριφερειάρχες του νομού και είδε πως εξελίσσονται οι εργασίες.

Εξηγώντας ειδικότερα τα έργα από τεχνικής άποψης ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι θα τοποθετηθούν πάσσαλοι και θα δημιουργηθούν πασσαλότοιχοι και αγκύρια για να στηριχτεί η έδραση του βάθρου της γέφυρας.

Η πρώτη φάση των εργασιών που εξελίσσονται στο σημείο αφορούν εργασίες αποφόρτισης στο λεγόμενο “φρύδι” του πρανούς οι οποίες σε πρώτη φάση είναι χωματουργικές. Ταυτόχρονα γίνονται και προσπάθειες να διασφαλιστεί το βάθρο που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Ισθμού (στην Πελοπόννησο).

Σε δεύτερο επίπεδο θα ακολουθήσει αφαίρεση επικίνδυνων τμημάτων στο πρανές και καθαρισμός του πυθμένα από μπάζα και καταπτώσεις σε βάθος οκτώ μέτρων.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με μία συστοιχία πασσάλων από μπετόν με διάμετρο ένα μέτρο και ύψος 15,80 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού (συν άλλα οκτώ μέτρα μέσα στο νερό). Η συστοιχία των πασσάλων θα φτάσει το ένα χιλιόμετρο σε μήκος και θα αντικαταστήσει ουσιαστικά ως προστατευτικό μέσον τα λίθινα κρηπιδώματα.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των εργασιών, ο κ. Ταγαράς τόνισε πως η σύμβαση είναι 24μηνη (σ.σ. Δεκέμβριος 21-Δεκέμβριος 23). Ωστόσο ο στόχος είναι το ερχόμενο καλοκαίρι (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2022) να λειτουργήσει η γέφυρα (σ.σ. προφανώς με διακοπή των εργασιών). Από τον Οκτώβριο θα ξανακλείσει για να συνεχιστούν οι εργασίες και το επόμενο καλοκαίρι από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο (2023) θα ξανανοίξει για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να μην χρειαστεί να ξανακλείσει ποτέ.

Για τις κατηγορίες ότι σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών ο κ. Ταγαράς ανέφερε ότι ένα έργο με τα συγκεκριμένα τεχνικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις απαραίτητες μελέτες (π.χ. 730 μ. γεωτρήσεις) απαιτούσε πολύ χρόνο.

 

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατέγραψαν τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν πεθαίνουμε -Τα ευρήματα εντυπωσιάζουν

Previous article

Τρίτη νίκη για την Κ17 της Κορινθίας, 1-0 την Μικτή Αρκαδίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.