3_ΚΟΣΜΟΣ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλακή στη Ζυρίχη ψάχνει εθελοντές να ζήσουν ως κρατούμενοι για τρεις ημέρες

0

Η διαμονή το Σαββατοκύριακο σε νεόκτιστη φυλακή στη Ζυρίχη αποδεικνύεται μια δημοφιλής απόδραση για τους κατοίκους της Ελβετίας.

Η διοίκηση της «Δυτικής φυλακής» αναζητά εθελοντές να δοκιμάσουν τις νέες εγκαταστάσεις τον Μάρτιο προτού ανοίξουν για πραγματικούς κρατούμενους τον Απρίλιο.

«Τολμάτε;», ρωτούν οι αρχές των φυλακών, που καλούν όσους το επιθυμούν να μείνουν εκεί από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου.

«Όπως η εργασία ως σωφρονιστικός υπάλληλος είναι μια δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν όλοι, έτσι και η παραμονή ως κρατούμενος δεν είναι για όλους», αναφέρει.

Πάρα τις προειδοποιήσεις, περισσότερα από 600 άτομα προσφέρθηκαν εθελοντικά ή εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύντομη παραμονή στη φυλακή, η οποία θα χρησιμεύσει ως δοκιμή για το προσωπικό στη νέα εγκατάσταση, ανέφερε η ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Τα 600 άτομα που «τόλμησαν» να κάνουν αίτηση για να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο στη φυλακή είναι υπερδιπλάσιοι της χωρητικότητας της καθώς, εκεί θα ζουν 241 κρατούμενοι.

Οι εθελοντές πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να ζουν στη Ζυρίχη ή να εργάζονται εκεί. Όσοι τα καταφέρουν και μπουν θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια τους, αλλά θα τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν τα γεύματά τους. (χορτοφαγικά, γεύματα χαλάλ ή με βάση το κρέας).

Η φυλακή στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας χτίστηκε αφού άλλες εγκαταστάσεις θα εγκαταλειφθούν γιατί μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τους κρατούμενους είναι κακές.

Ο διευθυντής της φυλακής Μάρκ Είρμαν είπε στη Le Temps ότι η δοκιμαστική λειτουργία θα επιτρέψει στο προσωπικό και τους φύλακες να εξοικειωθούν με τη νέα εγκατάσταση. Οι εθελοντές δεν πρέπει να περιμένουν μια «κατασκήνωση διακοπών», αλλά θα είναι ελεύθεροι να φύγουν ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: Bloomberg

ΕΕ: «Πράσινο» στην πρόταση της Κομισιόν για κοινό φορτιστή σε όλες τις συσκευές

Previous article

Ινδονησία: Διαλογίζονταν στην παραλία, τους παρέσυραν τα κύματα και σκοτώθηκαν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.