5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φύλακας γκαλερί ζωγράφισε με στυλό πάνω σε πολύτιμο πίνακα «επειδή βαριόταν»

0

Ένας πολύτιμος, «Αβάν-γκαρντ» πίνακας βανδαλίστηκε από φύλακα της γκαλερί όπου φυλασσόταν, στη Ρωσία.

Το έργο Three Figures, της Anna Leporskaya (1934) βανδαλίστηκε από έναν φρουρό που «βαριόταν» και αποφάσισε να ζωγραφίσει μάτια πάνω στα αδειανά πρόσωπα των μορφών, με ένα κοινό στυλό.

Ήταν η πρώτη ημέρα του άνδρα στη δουλειά, στην έκθεση τέχνης που στέγαζε το Προεδρικό Κέντρο «Μπόρις Γέλτσιν» στο Εκατερίνμπουγκ. Χρησιμοποιώντας ένα μπλε στυλό, ο φύλακας κατέστρεψε τον πίνακα αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο διευθυντής του Κέντρου Γέλτσιν δεν κατονόμασε τον δράστη αλλά είπε πως εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που τον απέλυσε.

«Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, αλλά η διοίκηση πιστεύει πως οφείλεται σε έλλειψη διανοητικής διαύγειας», είπε η συντηρήτρια της έκθεσης, Anna Reshetkina, προσθέτοντας πως ο πίνακας βανδαλίστηκε με ένα στυλό του Κέντρου Γέλτσιν.

«Το μελάνι έχει εισχωρήσει ελαφρώς στο στρώμα του πίνακα, επειδή το λευκό που χρησιμοποιήθηκε στα πρόσωπα δεν καλύφθηκε με βερνίκι», έγραψε ο Ivan Petrov στο Art Newspaper που αποκάλυψε την υπόθεση. «Ευτυχώς ο βάνδαλος ζωγράφισε με στυλό χωρίς μεγάλη πίεση»

Την καταστροφή του πίνακα διαπίστωσαν για πρώτη φορά, στις 7 Δεκεμβρίου του 2021, δύο επισκέπτες που αμέσως ενημέρωσαν έναν υπάλληλο της γκαλερί. Το έργο απομακρύνθηκε από την έκθεση και επεστράφη στην κρατική γκαλερί Tretyakov που είχε δανείσει τον πίνακα. Ειδικοί εκτιμούν πως η αποκατάστασή του θα κοστίσει περίπου 4.600 δολάρια.

Ο δράστης είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Μετά το συμβάν το Κέντρο Γέλτσιν τοποθέτησε προστατευτικά καλύμματα στα υπόλοιπα έργα της έκθεσης.

πηγή: The Guardian

 

Ανακαλύφθηκε τρίτος εξωπλανήτης γύρω από το κοντινότερο άστρο, τον Εγγύτατο Κενταύρου

Previous article

Έρευνα: Όσα βλέπουμε είναι μία μίξη του εγκεφάλου από τις εικόνες των τελευταίων 15 δευτερολέπτων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.