ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “μας δούλεψαν Κικίλιας και Θεοχάρης για την ιαματική πηγή Λουτρών Ωραίας Ελένης” – Δεν θα παραχωρηθεί στον δήμο

0

Για μία αρνητική εξέλιξη για τον δήμο Κορινθίων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του στο facebook ο Νίκος Σταυρέλης. Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας αναφέρεται στο ζήτημα της ιαματικής πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης, τα οποία, όπως υποστηρίζει δεν περιέρχονται τελικά στον δήμο Κορινθίων, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί στον δήμαρχο Κορινθίων τόσο από τον πρώην υπουργό Τουρισμού (Θεοχάρης), όσο και από τον νυν (Κικίλιας). Αντίθετα, θα δημιουργηθεί μία κρατική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει να διαχειριστεί όλες τις ιαματικές πηγές της χώρας (Κρατικές, δημοτικές, ιδιωτικές).

Αναφέρει ο κ. Σταυρέλης:

Στις 25 Γενάρη 2021 ακούσαμε τον Δήμαρχο περιχαρής να δηλώνει ότι στη συνάντηση με τον τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη είχε μόνο ευχάριστα νέα να ανακοινώσει, όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης της Ιαματικής Πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης προς το Δήμο Κορινθίων, η οποία μάλιστα ήταν σε τελικό στάδιο.

-Εμείς είχαμε δηλώσει χαρακτηριστικά την περίοδο εκείνη «Μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο» ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης του ιαματικού νερού. Απαιτούνται τροποποιήσεις νομοθεσίας, έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, εκπόνηση ποικίλων μελετών κλπ.

Δυστυχώς δεν είναι μόνον ότι μας δούλεψε τότε ο Υπουργός κ. Θεοχάρης. Ακολούθησε και ο νέος Υπουργός κ. Κικίλιας και σύσσωμη η Κυβέρνηση. Τελικά ή δεν μας τα είπε καλά ο Δήμαρχος ή δεν τα κατάλαβε καλά.
Αποτέλεσμα είναι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο με το νόμο 4875 (ΦΕΚ 250Α/23-12-21) όχι μόνο να μην παραχωρηθεί η Ιαματική Πηγή στο Δήμο μας για αξιοποίηση και εκμετάλλευση αλλά απεναντίας να δημιουργηθεί Μία Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία η οποία ανέλαβε να διαχειριστεί όλες τις ιαματικές πηγές της χώρας (Κρατικές, δημοτικές, ιδιωτικές).

Κατέρρευσε λοιπόν το παραμύθι της παραχώρησης.

-Δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν είχε το θάρρος να υιοθετήσει ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της Κυβέρνησης όταν συζητιόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο, όπως έπραξε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Όσον αφορά την πίστωση των 30.000 ευρώ που πρότεινε ο Δήμαρχος στον τρέχοντα προϋπολογισμό για υπηρεσίες ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών καλείται τώρα να εξηγήσει  που θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα».

 

Επιστρέφει δυναμικά η Ομάδα Αστρονομίας του δήμου Κορινθίων με νέες δράσεις

Previous article

Νέο μεταπτυχιακό από το Επιμελητήριο Κορινθίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.