3_ΚΟΣΜΟΣ8_ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑΚΟΣΜΟΣ

«Μέρος της ψευδαίσθησης»: Περπατώντας μέσα στο μεγαλύτερο καλειδοσκόπιο του κόσμου

0

Το μεγαλύτερο καλειδοσκόπιο του κόσμου, μεγέθους 40 x 6 x 3 μέτρων, παρουσιάστηκε στη Σαουδική Αραβία, με τους τυχερούς να περπατούν μέσα του και να γίνονται μύστες ενός κόσμου ονειρικών χρωμάτων και αντανακλάσεων.

Σχεδιασμένο από τη λονδρέζικη αρχιτεκτονική εταιρεία STUFISH, η φουτουριστική εγκατάσταση προσέλκυε τους επισκέπτες σε ένα οπτικό παιχνίδι στο σαουδαραβικό περιβάλλον.

Με αποτυπώσεις φυσικών σαουδαραβικών τοπίων, η εγκατάσταση οδηγεί τους φιλοξενούμενούς της από τα βάθη της θάλασσας μέχρι τον νυχτερινό ουράνιο θόλο της Αραβικής χερσονήσου.

Για να κάνει την ατέρμονη αυτή ψευδαίσθηση εντονότερη, η STUFISH κάλυψε το χώρο πλακάκικα LED τοίχου και δαπέδου και έπειτα μεγέθυνε τα εφέ που προκαλούσαν με την εγκατάσταση ψηλών καθρεπτών.

«Το καλειδοσκόπιό μας έχει στόχο να απεικονίσει πώς ένα απλό και μελετημένο σχέδιο, μπορεί να επιστρέψει -όταν υπσοστηριχθεί από υλικό που μπορεί να αλλάξει την κλίμακα- μια εμπειρία που είναι μακράν μεγαλύτερη από την αρχική εγκατάσταση» εξηγεί ο MAciej Woroniecki της STUFISH.

 

 

πηγή: Lifo

«The Castle Cabin», ένα καταφύγιο που έχει βγει από παραμύθι [ΦΩΤΟ]

Previous article

Γ. Δέδες: “Διώρυγα Κορίνθου: Ορατότης μηδέν!”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.