ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

SpaceX: Παλιός πύραυλος θα πέσει σαν μετεωρίτης στη Σελήνη

0

Τμήμα πυραύλου Falcon 9 περιφέρεται ανεξέλεγκτο εδώ και επτά χρόνια και θα πέσει στο φεγγάρι με ταχύτητα μερικών χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.

Tμήμα πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής SpaceX, o oποίος είχε εκτοξευτεί το 2015 και έκτοτε περιφέρεται ανεξέλεγκτος στο Διάστημα, βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Σελήνη, όπου αναμένεται να πέσει σε μερικές εβδομάδες.

Αν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση που ένα μεγάλο διαστημικό σκουπίδι πέφτει στο φεγγάρι.

Ο πύραυλος είχε εκτοξευτεί για να θέσει σε τροχιά τον μετεωρολογικό δορυφόρο Deep Space Climate Observatory. Το δεύτερο στάδιο του πυραύλου, βάρους τεσσάρων τόνων, δεν διέθετε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στη Γη, ούτε αρκετή ενέργεια για να δραπετεύσει από τη βαρύτητα του συστήματος Γης-Σελήνης, εκτίμησε ο μετεωρολόγος Έρικ Μπέργκερ σύμφωνα με τον Guardian.

Αφότου ακολούθησε μια πολυετή χαοτική τροχιά, το αντικείμενο βρίσκεται πλέον σε πορεία πτώσης στη Σελήνη με ταχύτητα 2,58 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Πιθανώς θα καταπέσει στη αθέατη πλευρά της Σελήνης, κοντά στον στον ισημερινό, στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αναλυτή Μπιλ Γκρέι, ο οποίος ασχολείται με τα κοντινά στη Γη διαστημικά αντικείμενα.

Εφόσον πράγματι πέσει στην πίσω πλευρά της Σελήνης, το συμβάν δεν θα γίνει ορατό από τη Γη.

Πηγή: https://www.in.gr/

 

Το Χόλιγουντ πηγαίνει στη Δράμα για γυρίσματα: Φήμες ότι θα παίζει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Previous article

Κριτική σκέψη: Βοηθάμε το παιδί να την αναπτύξει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.