1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πνευμονολόγους με τον μήνα στέλνουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου – Γιατί δεν έρχονται οι γιατροί…

0

Στον απόηχο της σημερινής επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας -η οποία δεν παρήγαγε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα- η κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ φαίνεται πως έχουν καταλήξει στην λύση του “πνευμονολόγου με τον μήνα” προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημα του Νοσοκομείου Κορίνθου για την παρουσία γιατρού αυτής της ειδικότητας.

Στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, αυτή την στιγμή, βρίσκονται μόνο δύο γιατροί: ο διευθυντής και ένας επιμελητής. Άλλοι δύο γιατροί, που υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα εκεί, έφυγαν, επειδή βρήκαν αλλού θέσεις, μη αντέχοντας τις πολύ σκληρές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ένας πνευμονολόγος (ο κ. Γράσσος που ήταν στην Κόρινθο μέχρι τον Δεκέμβριο και πήρε θέση στο Παναρκαδικό) ήρθε χτες από την Τρίπολη, αποκλειστικά για να κάνει κάποιες εφημερίες στην ΜΕΘ μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Για τον Φεβρουάριο και μετά, η κυρία Γκάγκα υποσχέθηκε σήμερα στον Γρηγόρη Καρπούζη να προσπαθήσει να φέρει κάποιον άλλο πνευμονολόγο από νοσοκομείο της Αθήνας.

Ένας δεύτερος πνευμονολόγος έχει διοριστεί πρόσφατα επιμελητής στο Ρίο και επίσης πήρε μετακίνηση (από τις αρχές Ιανουαρίου και για τον τρέχοντα μήνα) προκειμένου να καλύψει την κλινική Covid. Μετά, βλέπουμε…

Γιατί δεν έρχονται γιατροί

Η αλήθεια είναι πως ενέργειες έχουν γίνει από την διοίκηση για να πληρωθεί θέση ενός πνευμονολόγου, αλλά και ενός παθολόγου, καθώς οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι γιατροί, αποσύρουν τα χαρτιά τους από το ΓΝΚ, όταν τους δοθεί η ευκαιρία να βρουν θέση σε άλλα νοσοκομεία. Κι αυτό γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο διορισμός τους στο Νοσοκομείο Κορίνθου σημαίνει πως θα κάνουν 10 και 15 εφημερίες τον μήνα, αφού στο ΓΝΚ θα είναι ο μοναδικός γιατρός της ειδικότητάς τους. Με απλά λόγια, αν δεν γίνουν διορισμοί τουλάχιστον 2-3 γιατρών για την κάθε ειδικότητα, θα είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί κάποιος να έρθει μόνιμα…

Όλα αυτά, πάντως, δεν πτόησαν την κυρία Γκάγκα, που είδε θετική την εικόνα στο νοσοκομείο Κορίνθου, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε πως “υπάρχουν ελλείψεις στο νοσοκομείο Κορίνθου τις οποίες θέλουμε να διορθώσουμε“, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ βίντεο από το korinthostv.

 

Πήγαν στο Νοσοκομείο χθές 21/01 οι αντιεμβολιαστές της Κορίνθου – τι λένε στην επιστολή που έδωσαν στον Κόλλια

Previous article

Σύσκεψη για τα αγροτικά και για τον αναδασμό του Φενεού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.